Çözüldü Ekran kartı fırınlama işe yaramadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YamukAdam

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2020
Mesajlar
3.149
Makaleler
4
Çözümler
6
Ekran kartından dolayı mıdır bilmiyorum görüntüde bozulmalar ve sistemde takılmalar oluyor. VRAM arızası diyenler çok oldu ben de fırınlama yaptım (170 derece 4 dakika) ama işe yaramadı. Ekran kartı sürücüsünü silince normal kullanabiliyorum sürücüyü indirince aynı olaylar oluyor. Sizce sorun neden olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dediğim gibi bende sürücülee yüklenmiyor Windows ekran kartını tanımıyordu sürücü yğklemeye çalışınca da mavi ekran ve geliyordu ve sonrasında bir USB sürücüye ihtiyacım oluyordu fırınladıktan sonra sorın ortadan kalktı GTA 5 bile oynadım ekran kartı ATI Radeon HD 4650 idi.

Her arıza aynı olmuyor. Konu sahibinde ki kart sürücü olmadan sorunsuz çalışıyor ancak sürücü yüklenince çipin tüm bölümleri aktif olunca sorun çıkarıyor. Çipin kristal yapısı arızalı diye düşünüyorum tecrübelerime göre. Isıl işlem yani fırınlama düzgün yapılırsa işi çözebilir.
Olmaz alüminyum folya yoksa kullanmayın bir şey derim işlem sırasında alüminyum folyada ısınacak sonuçta.

Isıyı neredeyse hiç geçirmiyor hocam. Yüksek ısıya dayanıklı bant yoksa (fiyatları uçtu malüm) alüminyum folyo ilaç gibi. 😁
 
Bu sorun ekran kartının ısınıp ısınıp soğumasından kaynaklı oluyor zamanla çipin lehimleri temassızlığa yol açıyor ve fırınlama ile lehimşer eriyip yerine oturuyor eğer işlem başarılı olursa kaliteli bir termal macun kullanın ve bilgisayarın soğutmasına özen gösterin.
Hocam konu sahibi ben değilim. :D
 
@Elliot Türkinson hocam yine olmadı. Sürücüyü indirdim hiçbir şry yoktu ancak yüke binince fanlar son devir çalışmaya başladı ve aynı olay oldu. Yine fırına koyayım mı?

Bence gerek yok hocam fırınlama işi kumar gibi galibe ekran kartına ayrılan sürenin sonuna gelinmiş. Uygun fiyata yenisimi bulmayı deneyin derim elinizdekini de satmayı deneyebilirsiniz.
Letgo, dolap gibi sitelere arızasıyla beraber koyun makul de bir fiyat biçin belki bu işlerle uğraşmayı seven biri alır.
 
İmkanınız varsa Technopat ekibine veya FrekansTV'ye gönderebilirsiniz kartı. İki kanalda bu tarz deneysel işleri yapmayı seviyorlar en azından bir işe yaramış olur kart. Tabii imkanınız varsa.
 

Geri
Yukarı