Ekran Kartı Fırınlama

KavaNNoz4Life

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2015
Mesajlar
45
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar,

Ekran kartım bozulmuştu ekranda çizgiler falan çıkıt işte bende temizledim ve fırınladım. 1 dakika fazla fırınladığım için VGA girişi eridi. HDMI girişinden taktım ekran böyle oldu.

n2kblB.png
 
Arkadaşlar bu yöntem gerçekten işe yarıyor kulağa komik gelse de. Bu işlemde ki amaç erimiş lehimlerin tekrar birbirine yapışmasını sağlamak. Ama kalıcı çözüm değil maalesef.
 
Evet işe yaradı fakat bu seferde renk hatası ortaya çıktı. Attığım ss'de ne kadar düzgün gözükse de birazdan açacağım konuda resmini vericeğim bir hata var. Gıcık etti beni renkler allak bullak oldu. Daha doğrusu tonlar. Renklerde sıkıntı yok. Ayrıca ekran kartı tamamen bozuksa denemenizi tavsiye edereim 180 derecede 6-7 dakika ısıtın. Üstünü tiner vs. ile iyice temizleyin soğutucusunu filan çıkarın.
 
Dostum istediğin kadar fırınla o yine aynı sorunu yaratır, eğer oyun falan oynamıyorsan HD 5450 gibi alt seviyeler'de kartlara yönelebilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı