Ekran kartı fiyatları düşüşte

Killshot011

Kilopat
Katılım
21 Mayıs 2015
Mesajlar
314
Makaleler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir süredir Bitcoin 40 bin, Ethereum 3 bin seviyelerinde. Bunlar çok düşük seviyeler değil ama buna rağmen ciro kazançlar yerlerde sürünüyor. Artan enerji maliyetleri de kazançları ciddi etkiliyor. Bu sebepten ötürü kimse artık bu işe girmiyor ya da yeni kartlar eklemiyor mevcut sistemine. Madenciler kar etmekte zorlanıyor, düşen fiyatlar yüzünden stokçular pişman. Bitcoin 100kları görmezse sürpriz bir şekilde; yazın ekran kartlarında MSRP fiyatlarına hatta daha altına düşüş bekliyorum. Şu anda MSRP'nin %40-60 üstüne gidiyor.

Biraz stok takibi yaparsanız kartların fiyatlarındaki düşüşü canlı olarak görebilirsiniz. 1 ay önce 8'bine giden RX 6600, 6600 liraya; 9 bine giden RX 6600 XT 7600 liraya; 13 bine giden 3060 Ti 11bine; 10 bine giden 3060 ise 8500 bine kadar düştü.

Doların artması ve savaş çıkması sebebiyle 7000 bine 2060 alan biri olarak acele hareketime pişman oldum. Siz bekleyin biraz. Biliyorum "bekle" "bu zamanda alınmaz" laflarını çok duyduk ama gerçekten bu sefer fiyatlar düşüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım devam eder de daha da düşer fiyatlar bu durumda madenciler tamamen yok olur gider piyasadan. Gerçekten ihtiyaç sahibi insanlar bunlar yüzünden kart alamaz duruma geldi.

İnşallah giderler hocam 2020'den beri ekran kartı alamadım.
 
Keşke tek problem madenciler olsaydı, işin kur kısmı falan filan başlayacak şimdi de.

Dolar 20 olsa ama kartlar MSRP fiyatına düşse de bizdeki fiyatlar şu anki fiyatlar olacak, yani hiçbir fark olmayacak. O yüzden şimdi tam alma zamanı.
 
Madencilik işi yıllardır olan bir şey. Gerek ekran kartıyla gerek oyun içerisinde.
ETH düşmesi demek olmuyor ki madencilik bitecek. Koy kenara kartları dursun yeni coin gelince kazarsın ki zaten ETH gibi karlı coinler piyasa da var.
Kartların fiyatı umarım düşer çünkü ihtiyacı olan var eğlence ihtiyacını gideremeyen arkadaşlar var umarım düşer de onlar da istediği gibi istediği kartı alabilsinler.
Ben aldım benim kart ihtiyacım yok ancak fiyatların bu denli düşmesi hepimizin karınadır.
 
Bu saatten sonra madenciler şu şartlarda bu işe kolay kolay girmez ama ülkenin ekonomisinden ötürü fiyatlar öyle bir anda çakılacak 5000 TL'ye 3060 alacağız diyede ummayın
 

Yeni konular

Geri
Yukarı