Ekran kartı gücünü anakarttan mı yoksa 6 pin girişinden mi çeker?

2 adet PSU kullanman işime yaracak mıdır?

• İşine yarar.

• İşine yaramaz..

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Şimdilik kullanırsam bu yöntemi bir sorun olmaz dimi hocam.
Bide o paralel psu kullandıran aparat varda o aparat 2. psunun çalışması için 24 pinlik güç girişinin bir yere takılması gerek onun için yani. Ben 2. psuyu kısa devre ile çalıştırabiliriyorum.
Sorun yaşamazsınız. Mining sistemi öyle kullanılıyor. Ama kablo karışıklığı vb. durumlar yaşayabilirsiniz. Güç konusunda sorun yaşamazsınız.
Kabloları düzenli şekilde ayarladım sorun olur diye çalıştıramadım daha sistemi miningde aynen dediğiniz gibi böyle kullanıyorlar diye duymuştum. Umarım sorun çıkmaz

Evet ikinci PSU yu kısa devre ile çalıştırabilirsiniz bunda bir problem yok. Ama asıl problem ikinci PSU dan enerji alan parçalar 7/24 çalışmak zorunda kalacak. İkinci PSU için harici anahtar sistemi kullanabilirsiniz ama onun da kendince problemleri var. Anahtarı açmayı unuttuğunuz an sistem çalışmayacaktır. Çoğu zaman anahtarı sonradan açıp sisteme gereksiz reset atmanız gerekecek. Çift PSU ile kullanmak isterseniz o aparatı kullanmanızı tavsiye ederim. Tabi ki şart değil fakat daha sağlıklı olur. İlk tavsiyem tabii ki tek PSU ile kullanmanız.

Güç kaynaklarını birleştirerek kullanmak için özel aparatlar var. Onlardan alarak kullanmanız gerekli. Çünkü bir güç kaynağının çalışması için 24 pinli bölgeden tetiklenmesi gerekiyor. Bir tanesini anakart a takip gerekli tetikleri alacaksınız, ama diğeri hangi bölgesine güç üretmesi gerektiğini bilemeyecek. Bu yüzden ya kendiniz bir takım devreler hazırlanmalısınız ya da bu bahsettiğim aparatları almalısınız.

Ekran kartı sorusuna gelince; ekran kartları güçlerinin 75W'a kadar olan kısımlarını PCI-e üzerinden, yani anakarttan çekerler. Devamını ise o pin girişlerinden çekerler. PCI-e girişinin 75W'ına ek olarak;

6 pin = +75W
8 pin = +150W
6+6 pin = +150W
8+6 pin = +225W
8+8 pin = +300W üzerine ekler.

Adaptör olarak şunu buldum ve sipariş ettim. Şimdilik kısa devre yapacağım. Ve sizin dediğiniz gibide gereksiz bir reset atılacak ama olsun.
En kısa sürede bütçemi toparlayıp tek psuya geçeceğim.
Zaten sistemin şuan böyle çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.

Sipariş ettiğim üründe bu.
Tam olarak aradığım cevap buydu. Teşekkürler hocam
Çok merak ediyordum acaba anakarttan ne kadar çekiyor, 6 pinden ne kadar çekiyor diye.
Tetikleyici olarak da 2. PSU ya kısa devre yaparak tetiklenebiliyor. Tetiklemede bir sorun yok yani 2 PSU yu
Bu arada eski bir 300 watt ile xeon e5450 ve gtx 750 1gb modeli için yeterli olacak mıdır?
Yani normal olarak 75 wattı anakarttan çekecek. İşlemcide bir o kadar çekiyor.
Kısacası bu 2 PSU sistemi kullanmam için yeterli olur mu?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…