Ekran kartı için sıvı soğutmalar nasıldır?

75 80 derece normal bir değer mi oyunlar için sence.

İşlemciler için de ekran kartları için de 75-80 derece öyle ahım şahım değerler değildir.

Frekans düşürmedikleri sürece 85-90 dereceye kadar yolu var.

Ekran kartlarının çoğu yeterince iyi blok tasarımları bulunmakta bu yüzden sıvı soğutma öyle çok da gerekli değil. Alacağın 2.el karta macun bakımı yaptığın taktirde sıcaklıkları yeteri kadar düşer.

İşlemci işinse ucuz yollu bir hava soğutma senin işlemcini yeterince soğutur. Keza AG400'ün süslüsünü OC'li 1600 AF ile kullanıyorum 65 dereceyi geçmiyor sentetik testlerde. Oyunlarda 55-56 derece sabit. Ki senin 70 derece dediğin sıcaklıkta öyle yüksek müksek değil.

İşlemciler için de ekran kartları için de 75-80 derece öyle ahım şahım değerler değildir.

Frekans düşürmedikleri sürece 85-90 dereceye kadar yolu var.

Ekran kartlarının çoğu yeterince iyi blok tasarımları bulunmakta bu yüzden sıvı soğutma öyle çok da gerekli değil. Alacağın 2.el karta macun bakımı yaptığın taktirde sıcaklıkları yeteri kadar düşer.

İşlemci işinse ucuz yollu bir hava soğutma senin işlemcini yeterince soğutur. Keza AG400'ün süslüsünü OC'li 1600 AF ile kullanıyorum 65 dereceyi geçmiyor sentetik testlerde. Oyunlarda 55-56 derece sabit. Ki senin 70 derece dediğin sıcaklıkta öyle yüksek müksek değil.

Yani mesela kaç dereceden sonra sıkıntı başlar hem işlemci hem ekran kartı için 80 85 sorun olur değil mi?

Yani mesela kaç dereceden sonra sıkıntı başlar hem işlemci hem ekran kartı için 80 85 sorun olur değil mi?

Sıkıntı başlamaz. Sıkıntı biter; kendini kapatır işlemci-önce frekans kısar, olmadı kapatır. Kendini resetler, görüntü gider; ekran kartı.

85 üstüne çıkmayan bir ekran kartı ya da işlemci ben şahsen uğraşmam. Tabii bu oyun için geçerli. Direkt masaüstünde boşta 85 derece fazla.

Sıkıntı başlamaz. Sıkıntı biter; kendini kapatır işlemci-önce frekans kısar, olmadı kapatır. Kendini resetler, görüntü gider; ekran kartı.

85 üstüne çıkmayan bir ekran kartı ya da işlemci ben şahsen uğraşmam. Tabii bu oyun için geçerli. Direkt masaüstünde boşta 85 derece fazla.

Bir de bu ms varmış monitörler 1 ms diye satılıyor ama ben oyuna girip bir ayara baktığım zaman çerçeve zamanı 8, 9, 10, 13 ms oluyor bazen niye 10 katı ms görüyorum mesela?

Bir de bu ms varmış monitörler 1 ms diye satılıyor ama ben oyuna girip bir ayara baktığım zaman çerçeve zamanı 8, 9, 10, 13 ms oluyor bazen niye 10 katı ms görüyorum mesela?

Görüntü oluşturma gecikmesi falandır o. Monitörler 1ms derler ama MPRT ve GtG değerleri var ama gerçek has 1ms monitör yok. Onu takmaya gerek yok.

O gecikme nasıl düşürülebilir peki.

Gecikmeden daha çok %1 FPS'e bak deri, akıcılığı direkt etkiliyor. Bunun için de donanım desteğinde AMD SAM falan olsaydı destek, artırırdı %1 FPS değerini. Gecikmeyi düşürmen için donanımını yükseltmen lazım açıkçası. OC falan da yapabilirsin.

75 80 derece normal bir değer mi oyunlar için sence.

Normal değil. 85 95 dereceler arası ve üstü ekran kartına kalıcı hasar verebilir. Eğer sistemi soğutamıyorsan undervolt işlemi uygula. Çok basit işlem YouTube'dan izleyerek yapabilirsiniz. Benim ekran kartım oyunlarda 80 derecede sabitti. Şu an undervolt işlemiyle 55 dereceye sabitledim. Performans kaybı yok.

Performans kaybı kullanıcıya bağlı bu arada sistemden sisteme değişiklik gösterir. En fazla %2'dir. Bir oyunda 100 FPS alıyorsan 98 FPS alırsın. Undervolt ısınmayan sistemlere de yapılması gereken bir işlem. Çünkü ekran kartı gereksiz güç çekiyor boşuna ısınıyor ve boşuna güç tüketiyor. Daha düşük minivolt değerlerinde aynı performansı almak mümkünken neden daha fazla güç verip hem ısınmasına hem de boşa güç tüketmesine izin veriyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı