Ekran Kartı İle Ses Kartının Çakışması

Bunun bir çaresi yok ne kadar ekmek o kadar köfte.

Sesin nedeni senin de tahmin ettiğin gibi fanın önüne gelen ses kartının hava ile sürtüşmesi ile bir uğultu sesi yaratması.

Burak Alkanın önerdiği uzatma kablosu da işe yaramaz bence çünkü havada asılı mı kalacak ekran kartı :D Ona bir yer yapmak şart. Ki bunlar sakat işler.

Matx anakart kullanıyorsan ATX kasa ve ATX anakart almanı öneririm :D Bayramda çok el öptüysen amacına ulaşabilirsin gibi görünüyor :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Sesle ilgili bir sorunum yok ses hiç önemli değil. 6 tane fan var. 3000 RPM'den aşağı çalışan yok. benim için sıcaklık ve performans önemli. Şöyle bir fikir geldi aklıma;
2 Adet (çamaşır makinasında kullanılan hortumlardan) alıp, uçlarına birer 4-5 cmlik fan koysam, silikon vb. yardımıyla hava kaçırmayacak şekilde ayarlasam ve bu 2 hortumun ucunu doğrudan ekran kartının fanına götürsem, acaba işe yararmı? Fanları 2000-3000 RPM hızında dönebilir. Emeği geçen geçmeyen herkese teşekkürler....

Ya ses kartını satıp PCI Express portlu bir ses kartı alacaksın, ya da bunun gibi bir PCI slot uzatıcı alacaksın:

86gxB.jpg

Bu arada onboard kartın ile o kadar arasında dünyalar kadar fark yok. Ses kartını değiştirme vakti gelmiş zaten :) Creative'i tanıyorsam Windows 8 sürücüsü de çıkarmaz o karta.

Dediğniz uzatma kablosundan Türkiye genelinde bulamadım. Amerika'daki bir yakınımızdan istedim zamanında saolsun gönderdi. Biraz masraflı oldu. Çalışıyor, arada çalışmıyor. Her neyse, uzun süre bilgisayarı açık bıraktığım oluyor 2-3 hafta gibi bir süre zarfında. Daha 4 saat geçmeden kablosu öyle bir ısınmış ki, değdiğim anda elime yapıştı ve plastiği kalktı. Bakır kablo simsiyah....

Teşekkürler. Kartı bekliyorum şuan. En geç cuma elimde olacak. Size katılıyorum. Creative aldım sürücü sıkıntısı çektim. Gerek Windows 7, gerek 64 Bit sistemde çok sıkıntı çektim. Asus'ta böyle bir sıkıntı yok. Hem de PCI-E 1x veriyolu ile çalışan bir kart, bu yüzden Asus'u seçtim.

Windows 8'i birkaç yıl kullanmak istemiyorum. Hem donanımların tam oturması hemde 5-6 ay oldu Windows 7 Prof.x64 almıştım. Orjinal sürüm ile korsan arasında çok fark var. Hem lisansın bitmesini de bekliyorum. Saygılar.....

Öncelikle hepinize ilginizden dolayı teşekkürler.Kart elime ulaştı biraz geç oldu ama temiz oldu :)

Öncelikle creative ses kartı ile arasında gözle görülür performans farkı, kontrol paneli ve uyum farkı var. Ürünün PCI-E genişleme yuvalı olması bir avantaj. Kutu içeriğinin eksiksiz ve zengin olması, mini slotun yanında gelmesi, bunlar avantajları. Dez avantajları yok. Kontrol paneli zengin bir içeriğe sahip olup anlaşılabilir olması da avantajları arasında tabiki. Çoğu ses kartının çipleri 1-2 saat gibi bir süre zarfında ısınıyor fakat 1 gün kesintisiz çalıştırmama rağmen çipte ısınma söz konusu değildi. Kısacası Asus gerçekten mükkemmel bir ürün yapmış :)
Orta ve Üst düzey kullanıcılar için yeterli.

Yok bee bu kart bence yaramaz:D Recep abi duymasın beni döver:)
Şaka bir tarafa home cinema sistemim için böyle bir karta ihtiyacım vardı. Alış fiyatı model tam adı gibi bilgileri verirsen ben de bi bakınayım.

Sürücüleri var mı? Hangi sürücüleri var? Program desteği nasıl. İçerisinden player falan çıkıyor mu? DVD uyumlu programları ve kodekleri verilmiş mi, yoksa sen mi yüklüyorsun? HD ses için 192 KHz örneklemesi nasıl? (işte bunu bilemezsin)

Vala 192Khz destekliyor örneklemeden pek anlamam :)
Kontrol Paneli çok güzel Dolby Digital vb kodekler DTS ..... olması çok iyi
Windows 7 64 BIT'te kullanıyorum sorun çıkarmadı :) 8 Kanala kadar destek verebiliyor bu arada

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı