Ekran kartı kargolanırken nelere dikkat edilmeli?

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar kargo ile satış yaptığımızda, ekran kartını kargolarken nelere dikkat etmeliyiz? Ekran kartına herhangi bir hasar gelmemesi için kutunun içine neyle ve nasıl yerleştirmeliyiz? Bir de kartı kasadan çıkarınca, ona takılan vidaları filan herşeyi kargolamamız gerekir mi kartla birlikte?

Arkadaşlar kargo ile satış yaptığımızda, ekran kartını kargolarken nelere dikkat etmeliyiz? Ekran kartına herhangi bir hasar gelmemesi için kutunun içine neyle ve nasıl yerleştirmeliyiz? Bir de kartı kasadan çıkarınca, ona takılan vidaları filan herşeyi kargolamamız gerekir mi kartla birlikte?
Vidalara gerek yok, ekran kartı kutulu değilse iyice streç film ile kaplayıp karton kutuya koyun.

Vidalara gerek yok, ekran kartı kutulu değilse iyice streç film ile kaplayıp karton kutuya koyun.
Ekran kartını yerinden oynamayacak şekilde yerleştirip kutuyu da havalı ambalaj ile sararsan herhangi bir problem olmaz.
Peki böyle sararım lakin bunlar için özel bir ibare bulunuyor mu acaba kargo şirketlerinde? Sonuçta hassas bir malzeme. Bir diş bile hasar görse çöp olabilir. Taşırken, araca koyarken bile herşey olabilir. Bu dediğiniz önlemler, bunu önlemeye yeterli mi?
Statik poşeti yoksa çıplak gönderseniz de fark etmez.
Statik poşet şart mı? Biz kendimiz ambalajladığımızda ne gibi bir sorun olabilir? Statik poşet bulabilirim muhtemelen bir yerden yada eskiden kalma olabilir, ama merak için soruyorum.

Son düzenleme:
Ben daha yeni gönderdim, 2 ayrı paket şeklinde yaptım..
Mesela önce baloncuklu ambalaja sardım darbelerden korusun diye, daha sonra sert kartonla sardım ve daha sonra bir kutuya baloncuklu poşet tıktım alt ve yanlara sonra kutuya koydum. Üstüne de baloncuklu poşet koydum, bantladım gönderdim

Güzelce streç ile sarın.
Koyacağınız kutunun ekran kartınızdan biraz daha geniş olmasına dikkat edin. Böylece kalan boşluğu baloncuklu poşet ile veya kağıt ile doldurarak darbe ve sarsıntıya karşı korumuş olursunuz.
Aynı şekilde kutunun da yırtılmaması için etrafını güzelce streç ve koli bandı ile sardıktan sonra gönderebilirsiniz.
Bu yöntemle yakın zamanda 1070 gönderdim. Bir miktar abartmış olabilirim streç konusunu. En sonunda kutu ev yapımı bombadan halliceydi ama güvenlik önemli biliyorsunuz. :D

Ben daha yeni gönderdim, 2 ayrı paket şeklinde yaptım..
Mesela önce baloncuklu ambalaja sardım darbelerden korusun diye, daha sonra sert kartonla sardım ve daha sonra bir kutuya baloncuklu poşet tıktım alt ve yanlara sonra kutuya koydum. Üstüne de baloncuklu poşet koydum, bantladım gönderdim
Hocam, alıcı kargoyu açabilmiştir inşallah :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı