Ekran kartı kendi kendine devre dışı kalıyor

BeratKzmz

Hectopat
RAM
16GB 3200MHz
SSD veya HDD modeli
240GB SDD ve 2TB HDD (Team Group SDD - Toshiba HDD
Ekran kartı
AMD RX 5500 XT 4 GB
Anakart
Msi a320-pro
İşlemci
Amd R3 3100
Ekran kartım durduk yere kapanıyor ve açılmıyor. Bilgisayarı açıktan sonra aygıt yöneticisinde ekran kartım devre dışı oluyor, etkinleştire basınca sorunlu olarak etkinleşiyor. Her seferinde 2. kere devre dışı yapıp etkinleştirince normale dönüyor, yardım edebilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam malumdur ekran kartı alacak param yok, garantisi de bitti mahkum muyum şu an bu duruma.

Hocam eğer DDU ile sürücü kaldırma işlemini doğru yaptıysanız ama hala aynı sorun devam ediyorsa sorununuz donanımsaldır.
AMD ekran kartı bulunan sistemlerde ekran kartı sürücü sorunu fazlasıyla yaşanmakta size önerim DDU ile bir daha denemeniz olacaktır ayrıca AMD sitesindeki otomatik sürücü tanıma sistemi yerine siz ekran kartınızın modelini manuel olarak elle girerek sürücü indirip kurun.
Sürücüyü kurarken de sürücüyü sıfırla seçeneğini işaretleyin.
Ayrıca size daha fazla yardımcı olabilmem için bir kaç tane sorum olacak.
Ekran kartınızın sıcaklık değerleri nasıl?
Ekran kartını kaç yıldır kullanıyorsunuz?

Hocam ayrıca sanırım sizin indirdiğiniz sürücü güncelleme aracı chipseti güncellemiş ekran kartı sürücüsüyle ilgili bir değişiklik yapmamış gibi görünüyor.
Sanırım ekran kartı sürücüsünü silmemişsiniz.
Ya da sürücüyü silerken sisteminiz hata vermiş yarıda kesilmiş gibi gözüküyor.
DDU ile ilgili başka bir video paylaşayım size onu izleyerek yapın.
Bu videoyu izleyin.

Son düzenleme:

Hocam şu anlık bir sorun yok gibi ancak deneyeceğim dediğiniz şeyleri.
Hocam 50-60 derece arası sitem zorlayan bir oyuna girersem 1-2 saatin arasından 69-70'leri görüyor.
2019 sonunda topladım sistemi yaklaşık 4 yıllık.

Şu anlık bir sorun yoksa denemenize gerek yok.
Eskisi gibi olursa denersiniz.
Sıcaklıklara 4 yıla göre normal denebilir düzeylerde yine de termallerde biraz eskime var gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…