Ekran kartı kendi kendine devre dışı kalıyor

BeratKzmz

Hectopat
RAM
16GB 3200MHz
SSD veya HDD modeli
240GB SDD ve 2TB HDD (Team Group SDD - Toshiba HDD
Ekran kartı
AMD RX 5500 XT 4 GB
Anakart
Msi a320-pro
İşlemci
Amd R3 3100
Ekran kartım durduk yere kapanıyor ve açılmıyor. Bilgisayarı açıktan sonra aygıt yöneticisinde ekran kartım devre dışı oluyor, etkinleştire basınca sorunlu olarak etkinleşiyor. Her seferinde 2. kere devre dışı yapıp etkinleştirince normale dönüyor, yardım edebilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamadığım durum kartınız devre dışı kaldığında nasıl görüntü alabiliyorsunuz. İşlemcinizde dahili grafik birimide yok. Bunların dışında arkadaşında dediği gibi ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar kurun ve gözlemleyin. Sorun devam ederse sisteminize başka bir ekran kartı takıp test edin. Eğer başka bir kartta bu sorunu yapmazsa sorun şu anki mevcut kartınızda demektir. Bir de güç kaynağınız kaç watt.

Anlamadığım durum kartınız devre dışı kaldığında nasıl görüntü alabiliyorsunuz. İşlemcinizde dahili grafik birimide yok. Bunların dışında arkadaşında dediği gibi ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp tekrar kurun ve gözlemleyin. Sorun devam ederse sisteminize başka bir ekran kartı takıp test edin. Eğer başka bir kartta bu sorunu yapmazsa sorun şu anki mevcut kartınızda demektir. Bir de güç kaynağınız kaç watt.

Hocam bilgisayardan pek anlamam ancak bilgisayar bana ilk geldiğinde de ekran kartı driveri kurulu değildi görüntü geliyordu. 500 WATT

Hocam bilgisayardan pek anlamam ancak bilgisayar bana ilk geldiğinde de ekran kartı driveri kurulu değildi görüntü geliyordu. 500 watt.

Ekran kartı yazılımsal olarak devre dışı kalsa bile görüntü vermeye devam edebilir. Fakat GPU kullanımı isteyen oyun ve uygulamalarda sorun yaratacaktır. Sorununuz büyük ihtimalle yazılımsal gibi gözüküyor.
Bu durumda bilgisayarınıza DDU yazılımını indirip ekran kartının sürücüsünü temizleyip yeniden en güncel sürümü kurmanızı denemenizi öneriyorum.
Aynı sorun devam ederse buraya yazarsanız yardımcı olurum.

Ekran kartı yazılımsal olarak devre dışı kalsa bile görüntü vermeye devam edebilir. Fakat GPU kullanımı isteyen oyun ve uygulamalarda sorun yaratacaktır. Sorununuz büyük ihtimalle yazılımsal gibi gözüküyor.
Bu durumda bilgisayarınıza DDU yazılımını indirip ekran kartının sürücüsünü temizleyip yeniden en güncel sürümü kurmanızı denemenizi öneriyorum.
Aynı sorun devam ederse buraya yazarsanız yardımcı olurum.
Hocam bu konularda çok bir bilgim yok yaparsam (ki yüksek ihtimalle yapacağım)
1- Yapamazsam bilgisayarıma bir zarar gelir mi ?
2- Dosyalarımla ilgili bir sorun yaşanır mı ?

Hocam bu konularda çok bir bilgim yok yaparsam (ki yüksek ihtimalle yapacağım)
1- yapamazsam bilgisayarıma bir zarar gelir mi?
2- dosyalarımla ilgili bir sorun yaşanır mı?

Hocam size öğretici bir yazı paylaşayım onun eşliğinde yapın.
Bu yazıya göre yapın.

Hocam size öğretici bir yazı paylaşayım onun eşliğinde yapın.
Bu yazıya göre yapın.

Hocam çok değişik bir ve ironik bir şekilde DDU'yla silip tam tekrar yüklerken tekrardan ekran karardı ve bilgisayar açılmamaya başladı kasanın içini temizleyip ekran kartını anakarta doğru biraz ittirdim ve normalde HDMI kablosu ve VGA kablosu takılı kasama HDMI kullanıyorum ancak garanati olsun diye anakarta da VGA takılı VGA'yı çıkardım şu an açıldı ancak sürücüyü kurarken "error 1316 belirtilen hesap zaten var" diyor Evet'e basıyorum biraz zaman geçince aynı uyarı tekrar geliyor tekrar Evet'e basınca Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartım geliyor ancak sağlıklı bir şey mi yapıyorum bilmiyorum bir de işlemcim de AMD olduğu için onunla alakalı bir şey kuruyor olabilir miyim aynı zaman da çünkü yükleme ekranında vs. işlemci fotoğrafı oluyor kuruduğum şey buradan Windows 10 - Auto-detect and ınstall'dır cevaplarsanız sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı