Ekran kartı kullanılan watt nasıl arttırılır?

Cihaz Control Center üzerinden yüksek performans modunda mı? İşe yaramazsada normal. O kart genelde 70-80 watt üzerine çıkmıyor.

MUX Switch ayarını hibritten sadece harici(4050)'ye çektim.
Cihaz güç planı: Nihai performans (işlemci güç arttırma: Agresif)
Control Center: Yüksek performans durumunda:
Dediğiniz gibi oldu ve 80-85W değerlerine kadar çıktı. 70'in üstünü görmüyordu. Sıcaklık değerleri de 70'den 80-85'lere fırladı ama.

MUX Switch ayarı hibrit.
Cihaz güç planı: Yüksek performans.
Maximum 70W görüyordum ve sıcaklık 70'lerde geziyordu. Teşekkür ederim aslında istediğim şekilde oldu. Peki son sorum olarak uzun süreli kullanımda üstteki şekilde kullansam problem yaratır mı?

MUX Switch ayarını hibritten sadece harici(4050)'ye çektim.
Cihaz güç planı: Nihai performans (işlemci güç arttırma: Agresif)
Dediğiniz gibi oldu ve 80-85W değerlerine kadar çıktı. 70'in üstünü görmüyordu. Sıcaklık değerleri de 70'den 80-85'lere fırladı ama.

MUX Switch ayarı hibrit.
Cihaz güç planı: Yüksek performans.
Maximum 70W görüyordum ve sıcaklık 70'lerde geziyordu. Teşekkür ederim aslında istediğim şekilde oldu. Peki son sorum olarak uzun süreli kullanımda üstteki şekilde kullansam problem yaratır mı?

Laptop için o ısılar normal.

Excalibur G870 RTX 4060 Max 70 watt çekiyor bu konuda @375274 adlı kullanıcının yorumunu bir dene yanlış anlamışım başta konuyu.

Ben uyuyordum yeni gördüm etiketinizi. 😀

Ekran kartı watt ya da kullanım değerini nasıl arttırırım? Ekran kartım 105W RTX4050 fakat Max 70 watt görüyorum asla ama asla daha fazla yükselmiyor ki 70 derecelerde geziyor.(Excalibur G870 laptop) MSI Afterburner ile yaptığım en ufak overclock ya da undervolt işleminde bilgisayar donuyor ve kapanıyor. Çözümü yok mudur daha fazla performans almamın?

RTX 4050 ne kadar wat çekiyor bilemem çünkü çok güçlü bir kart değil ama G870 105W'a kadar kart eğer ihtiyaç duyarsa veriyor. Yani overclock yapma ve araştırmalarıma göre RTX 4050 mobile maksimum 115W çekiyormuş RTX 4060 mobile ise maksimum 140W çekiyor (maksimum 140W çekse de 115W üzerine genelde çıkmaz). G870 ise 105W destekliyor yani çözümünü konuda söylemişler zaten ama MUX harici modda ve yüksek performansta olması gerekiyor. Bu kartlar 100W üstüne kolay kolay çıkmadığı çıksa da çok fazla yüksek w değerlerinde de fps farkı vermediklerinden çokta performans kaybı yaşamazsınız. Benim laptopta 100W aşağısı en azından RTX 4060'ta performansı etkiliyor bu yüzden ben sürekli 100W üstünü görebiliyorum 4050 için 100w üstünü göremezseniz endişelenmeyin ama 85 90W rahatlıkla görmeniz lazım.

Konuya zaten bilmemem hocam gelmiş kısacası bana pek gerek kalmamış, sorun varsa sorabilirsin.

En azından RTX 4060 için 100W üstü çok fark etmiyor diyorlardı sende de fark etmez.

Son düzenleme:
%100'lük ekran kartı kullanımı ya da 90-100W değerlerini soğutmayı falan çok iyi yapsam bile göremem mi yani? Ya da mesela grafikleri düşüğe alsam oyunlarda ama watt yine yüksek kalsa? Mantıken FPS'im artmalı değil mi bu durumda?
Oyunda değil de stres testinde görürsün. Oyunda muhtemelen göremeyeceksiniz.

Soğutma ile alakası yok çekmek istediği Watt'ın. Sıcaklık limitine gelirse güç kısar. Ama çekmeye odaklandığı Watt sıcaklık ile değişmiyor.

Grafikleri düşüğe alma ile gücün hiçbir bağlantısı yok oyundan oyuna değişir. Düşüğe alıp Watt aynı da kalabilir, düşüğe alıp Watt'ı da düşürebilirsin. Düşüğe alıp Watt arttıramazsın ama. Anca çok ciddi VRAM yetmezliği durumlarında belki artabilir.

%100'lük ekran kartı kullanımı ya da 90-100W değerlerini soğutmayı falan çok iyi yapsam bile göremem mi yani? Ya da mesela grafikleri düşüğe alsam oyunlarda ama watt yine yüksek kalsa? Mantıken FPS'im artmalı değil mi bu durumda?
%100'lük ekran kullanımı yaparsan görürsün. Örneğin ben görüyorum aynı cihaz var ikimizde de.
SlimeRancher2 .png

Slm2.png

%87 kullanımda bile görmüşüm. RTX 4060'ta 100W'a kadar fps artışı var üstünde yok ama ekran kartı 105W'ın tamamını kullanıyor gördüğün gibi. RTX 4050'de de artabilir ama MUX harici modda ve yüksek performans modunda laptop bileşenlerle verebileceği en yüksek fpsi verir.

Oyunda değil de stres testinde görürsün. Oyunda muhtemelen göremeyeceksiniz.

Soğutma ile alakası yok çekmek istediği Watt'ın. Sıcaklık limitine gelirse güç kısar. Ama çekmeye odaklandığı Watt sıcaklık ile değişmiyor.

Grafikleri düşüğe alma ile gücün hiçbir bağlantısı yok oyundan oyuna değişir. Düşüğe alıp Watt aynı da kalabilir, düşüğe alıp Watt'ı da düşürebilirsin. Düşüğe alıp Watt arttıramazsın ama. Anca çok ciddi VRAM yetmezliği durumlarında belki artabilir.
Çok teşekkürler. İyi sosyaller.

%100'lük ekran kullanımı yaparsan görürsün. Örneğin ben görüyorum aynı cihaz var ikimizde de.
Eki Görüntüle 2104120
Eki Görüntüle 2104121
%87 kullanımda bile görmüşüm. RTX 4060'ta 100W'a kadar fps artışı var üstünde yok ama ekran kartı 105W'ın tamamını kullanıyor gördüğün gibi. RTX 4050'de de artabilir ama MUX harici modda ve yüksek performans modunda laptop bileşenlerle verebileceği en yüksek fpsi verir.
Anladım teşekkürler.

Eki Görüntüle 2104120
Eki Görüntüle 2104121
%87 kullanımda bile görmüşüm. RTX 4060'ta 100W'a kadar FPS artışı var üstünde yok ama ekran kartı 105Win tamamını kullanıyor gördüğün gibi. RTX 4050'de de artabilir ama MUX harici modda ve yüksek performans modunda laptop bileşenlerle verebileceği en yüksek FPS'i verir.

Hocam gördüğüm kadarıyla Afterburner'da kullanıyorsunuz. Siz undervolt ya da overclock yapabiliyor musunuz denediniz mi? Ben yapınca çöküyor çünkü sistem.

Son düzenleme:
Hocam gördüğüm kadarıyla Afterburner'da kullanıyorsunuz. Siz undervolt ya da overclock yapabiliyor musunuz denediniz mi? Ben yapınca çöküyor çünkü sistem.
Undervolt GPU için denemem, işlemci içinde undervolt yapamıyorsunuz zaten ve bu laptopta asıl ısınan parça cpu. GPU'da ısınıyor ama CPU daha feci artış yakalıyor ısınma konusunda. Overclock ise zaten ısınan laptopta yapılmaması gereken bir şeydir.

Undervolt GPU için denemem, işlemci içinde undervolt yapamıyorsunuz zaten ve bu laptopta asıl ısınan parça CPU. GPU'da ısınıyor ama CPU daha feci artış yakalıyor ısınma konusunda. Overclock ise zaten ısınan laptopta yapılmaması gereken bir şeydir.

Anladım. Isınma konusunda katılıyorum. Cihazın 2 fanının da ekran kartının üstünde olduğunu söylemişti aldığım yer ve sanırım bu sebepten ekran kartı 70 derecelerde gezerken işlemci 90'larda geziyor.

Anladım. Isınma konusunda katılıyorum. Cihazın 2 fanının da ekran kartının üstünde olduğunu söylemişti aldığım yer ve sanırım bu sebepten ekran kartı 70 derecelerde gezerken işlemci 90'larda geziyor.
Bende ekran kartı da 87 derecelerde. Keşke sadece cpu olsa, ekran kartı da fabrika çıkışlı soğuk çalışsa ben bu laptopu öperim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı