Ekran kartı madenciliği ne zaman biter?

• Konuyu başlatan peeq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.706

Ekran Kartı Fiyatları Düşer mi ?

• Oy verenlerin toplamı
    9

peeq

Kilopat
Satın almak için yaklaşık olarak 2 aydır ekran kartı araştırması yapıyorum aralık ayında 1.500 TL fiyatı olan kart şu an 2.000 TL civarında ben fiyatının düşeceğini umut ederken fiyatına zam üstüne zam geldi bunda en önemli 2 etken dolar ve madencilik. Doların düşeceğini pek sanmıyorum günümüz Türkiye'sinde ve sorunları dolayısıyla... Geriye madencilik olayı kalıyor bu durum piyasayı alt üst etmiş durumda sizlerin bu konu ile ilgili fikirleri ve bilgileri nelerdir? Sizce madencilik olayı ne zaman bitmeye başlar, fiyatlara etkisi ne zaman olur. Benim gibi PC toplayacak arkadaşlarımızı bilgilendirirsek ve cebimizden ne kadar daha az para çıksa iyidir. Yorumlarınızı bekliyorum iyi forumlar dilerim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortada üç seçenek var.
1- Bitcoin piyasasının yok olup gitmesidir. Dolayısıyla ekran kartı piyasasının normale ve hatta şuanki ihtiyaca yönelik yapılan fazla üretim sebebiyle bir süreliğine stok fazlaları ve kartların ucuzlaması.
2- Yeni bir sanal para madenciliğinin ortaya çıkması ve ekran kartı yokluğunun devamı.
3- Üretici şirketlerin çok iyi piyasa gözlemi sonucu üretimlerini ayarlaması ve gerçekten tavsiye edilen satış fiyatlarına kart satın alma imkanı bulmamız.

Bende yaklaşık 6 aydır takipteyim. Fakat dolar kurunun sürekli değişimi yukarıdaki seçenekleri ekstradan başka seçeneklere bölen bir etmen. Ya iyimser düşünüp fiyatlar daha fazla artmadan bileşeni bugün satın alacağız. Ya da risk alıp sonuçlarına katlanacağız.

O zaman daha ne kadar fiyatlar artabilir deyip ekran kartı için beklemeye geçiyorum. Yeni Ryzen serisi çıkınca 2. nesil R işlemci, anakart ve ram alıyorum. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı