Rehber Ekran Kartı Nasıl Hız Aşırtılır?

Maksimum sıcaklık 60 derece diyor? Eğer öyleyse iyi fakat asıl oyunlardaki sıcaklıklar önemli, sürekli dalgalı olduğu için.
Hocam atıyorum 150 mhz aşırtma yaptık diyelim. Bunun oyun içinde FPS'ye çok etkisi mi olur az etkisi mi olur ? Yani 3-5 FPS filan mı oynar yoksa 20-25 FPS artış elde edilir mi ?

Hocam atıyorum 150 MHz aşırtma yaptık diyelim. Bunun oyun içinde FPS'ye çok etkisi mi olur az etkisi mi olur? Yani 3-5 FPS falan mı oynar yoksa 20-25 FPS artış elde edilir mi?

Oyundan oyuna değişir, mesela Minecraft'ta ekran kartım hız aşırtmadan önce de sonra da aynı FPS'leri verdiği için kullanım oranları değişiyor sadece. Hız aşırtma yapmadan önce kendini %30 kullanırken, hız aşırtma yaptıktan sonra %17 falan kullanılıyordu kart. Frostpunk gibi ağır oyunlarda da 5 FPS'lik fark yaratıyordu fakat sıcaklıklar da 3 - 4 derece fark ediyor

O zaman atıyorum 40-50 FPS aldığım oyunlar için filan hiç bir mantığı yok o zaman bu işin. Hani 25-30 arası FPS alırsın da +30 olur mu diye yapılabilir sağlıklı oyun oynamak için. Ama öbür türlü gerek yok gibi bence.

Zaten birkaç güne de hız düşürme rehberi yazacağım 60FPS'i çok rahat görebilen oyunlarda sistem boşuna ısınmasın diye, onun da rehberini yazmayı düşünüyorum.

Eline sağlık. Konuya ek olarak PSU' nuzun yeterli olması gerek.

Ben Afterburner'dan OC yapmıştım da yeterli gelmedi bana çok az arttırılıyor Afterburner dışında kullanabileceğim bir program var mı?

Ben Afterburner'dan OC yapmıştım da yeterli gelmedi bana çok az arttırılıyor Afterburner dışında kullanabileceğim bir program var mı?

ASUS GPU Tweak 2 - 3 ya da Gigabyte Aorus Engine gibi yazılımlar da var hocam.

Biraz eski bir konu lakin merak ettiğim bir konu var bizim ısı olarak bakmamız gereken yerin hangisinin doğru olduğu nasıl anlarız, Resimde gördüğünüz üzere 2 farklı ısı bulunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…