Ekran kartı neden yanmış olabilir?

AthenaBey

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartımda 1 hafta önce bir arıza olmuştu. Tamirci ekran kartının koruması devreye girmiş bu sebeple açılmıyor tamir edebilirim demişti. Fakat 1 hafta sonrasında böyle bir şey başıma geldi. 1 hafta önce oluşturduğum konuyu buraya bırakıyorum. Bahsettiğim konu bu linkte.

Biraz önce oyun oynarken ekran kartı yandı. Evim eski olduğu için elektrik akımında dalgalanma sonucu yanmış olabileceğini düşündüm, bu sebepten dolayı da yeni bir ekran kartı almaktan çekiniyorum. Kasa uzun süre yatıyordu, odada da çok fazla rutubet var. Ekran kartı bu yüzden de yanmış olabilir. Evin elektrik altyapısından dolayı da yanmış olabilir. Sizce bu ekran kartı neden yanmış olabilir?
Anakart: MSI A520M-A Pro.
İşlemci: R5 5600.
Ekran kartı: Sapphire RX 6600.
Güç kaynağı: FSP 650-51AAC 650W.

2 yıl kullandım bu ekran kartını. Sonrasında 6 ay boyunca hiç çalıştırmadım. Bilgisayarı çalıştırdıktan 3-4 gün sonra ilk arızayı verdi. Tamir edildikten 1 hafta sonrasında da ekran kartı yandı. Arızadan dolayı olsa ilk seferde arıza vermezdi diye düşünüyorum. Arızanın sebebi ne ise ekran kartının yanmasına da o sebep oldu bence.

Son düzenleme:
Hocam bu konuyla ilgili detaya girmek lazım rutubet vardı diyosunuz eğer nemli bir ortam varsa bundan dolayı olabilir siatemin yanında sigara içiyorsanız sistemin içine sigara dumanı girip nem yapıyor hem kötü bir kir oluşuyor hem de sistemi bozuyor elektrik dalgalanmaları var demiştiniz bundan dolayı da olabilir ek olarak eğer tamir ettirdiğiniz adam eğer işini düzgün yapmadıysa bundan dolayı da olabilir.

Sigara içmiyorum, elektrik altyapımdan emin değilim. Net bir şekilde dalgalanma var diyemem. Tamir yüzünden olmadığını düşünüyorum çünkü 1 hafta öncesinde de arıza verdi ekran kartı. Bu şıkkı eleyebiliriz bu yüzden. Nem veya elektrik birinden biri sorun yaşattı. Elektrik eğer sorun yaşatıyorsa sonraki ekran kartımda yanacak, bunu merak ettiğim için açtım konuyu açıkçası.

Hocam bunu önlemek için akım korumalı priz ve şarteller var internetten bakabilirsiniz ayrıca tamir yüzünden olma ihtimali çok yüksen çünkü ekran kartının direkt olarak yandığını söylüyorsunuz ayrıca ekran karrının PSU'dan gelen güç soketinin olduğu kısımımı yandı eğer kabloyu düzgün oturtmamışsanız böyle şeyler olabiliyor.

Aslında direkt yanmadı. Siz söyleyince düşündüm bunu yazmamışım, ilk başta kapandı. Bende yeniden başlattım ve dumanlar yükseldi. Kabloda-güç soketinde bir sorun yok.

Aslında direkt yanmadı. Siz söyleyince düşündüm bunu yazmamışım, ilk başta kapandı. Bende yeniden başlattım ve dumanlar yükseldi. Kabloda-güç soketinde bir sorun yok.

Hocam duman direkt olarak ekran kartından mı çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…