Ekran kartı olarak NVIDIA mi AMD mi?

• Konuyu başlatan Erbaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 104
  • Görüntüleme 41.813
AMD özellikle ülkemizde GTX 1050 Ti fiyatına RX 570 sattığında bence oldukça rekabetçiydi, yine RTX 3050'nin karşısına nispeten daha uygun fiyatla koyduğu RX6600 ile fiyat performans noktasında çok daha iyi bir noktada. Hatta RTX 3050 ile yakın fiyatlarda RX 6700 gibi bir kartı alabiliyoruz.
Ancak işin yazılım kısmında ne yazık ki AMD uzun yıllardır bir gelişme kaydedemiyor. Aynı tarihte 2 adet RX 570 aldık, hani bazı arkadaşlar WattMan'i diğer donanım sebebi ile alıyorsunuz diyor ya, aynı sistemde test ettiğimizde kartın biri sürekli WattMan verirken diğeri 3 yıldır sorunsuz çalışıyor ve kaldı ki WattMan aldığınız sisteme herhangi bir NVIDIA kart taktığınız zaman asla bir sorun yaşamıyorsunuz. Keza AMD Adrenalin Software'ın kartın kontrolünü kaybettiğini ve olması gerekenin çok daha üzerinde değerlere çıkarttığını en azından ben kendı kullanımımda tecrübe ettin. Yani bu durumu bundan 3-4 yıl öncesine kadar fiyat performans noktasında sineye çekebiliyorduk ancak bence günümüzde AMD yazılım işini başlı başına ele almalı zira tercih sebebi olma konusunda önündeki tek engel tam olarak bu.
Tüm bunları topladığınızda.

Bu WattMan'ı almanızın sebepleri önceki mesajlarda bir arkadaşın belirttiği gibi diğer donanımlar sebebiyle alıyorsunuz. NVIDIA fanı demedim size sadece bu olayı abartanlar NVIDIA fanları.

Olay şu PSU- RAMPAGE RMP-500-80P Güç Kaynağı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri,RMP-500-80P en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da RAM Patriot'a ait hiçbiri merdiven altı değil RAM'i yeni değiştirdim öncekide Ripjaws RAM'di. Aynı kart aynı güç kaynağı başkası WattMan almıyor. Bayağı çabaladım işin içinden çıkamayınca bunu söyledim. Çok sistem topladım özellikle AMD. Ayrıca kartımı başka PC'lerde de denedim. Aynı sistem-klon ama birinde var birinde yok aklımı kaçıracağım bu ne saçmalık. NVIDIA fanı değilim ama AMD Radeon'da R serisinde de WattMan yaşattı kullanıcılara RX 5- serisinde de yaşattı. Şu işe bakın yeni ekran kartlarında bu durum yok denecek seviyeye indi. Olay 6500'ün öncesinde ve hala bazen 6500 6600 kullanıcılarında bile karşılaşılan bir durum. Gerçekten bazı şeyler mantık dışı. İkna edecek bir şey söyleyin.

AMD özellikle ülkemizde GTX 1050 Ti fiyatına RX 570 sattığında bence oldukça rekabetçiydi, yine RTX 3050'nin karşısına nispeten daha uygun fiyatla koyduğu RX6600 ile fiyat performans noktasında çok daha iyi bir noktada. Hatta RTX 3050 ile yakın fiyatlarda RX 6700 gibi bir kartı alabiliyoruz.
Ancak işin yazılım kısmında ne yazık ki AMD uzun yıllardır bir gelişme kaydedemiyor. Aynı tarihte 2 adet RX 570 aldık, hani bazı arkadaşlar WattMan'i diğer donanım sebebi ile alıyorsunuz diyor ya, aynı sistemde test ettiğimizde kartın biri sürekli WattMan verirken diğeri 3 yıldır sorunsuz çalışıyor ve kaldı ki WattMan aldığınız sisteme herhangi bir NVIDIA kart taktığınız zaman asla bir sorun yaşamıyorsunuz. Keza AMD Adrenalin Software'ın kartın kontrolünü kaybettiğini ve olması gerekenin çok daha üzerinde değerlere çıkarttığını en azından ben kendı kullanımımda tecrübe ettin. Yani bu durumu bundan 3-4 yıl öncesine kadar fiyat performans noktasında sineye çekebiliyorduk ancak bence günümüzde AMD yazılım işini başlı başına ele almalı zira tercih sebebi olma konusunda önündeki tek engel tam olarak bu.
Teşekkür ederim.

Kartı ancak Undervolt yaparak zaptedebiliyorum.

Olay şu PSU- RAMPAGE RMP-500-80P Güç Kaynağı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri,RMP-500-80P en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da RAM Patriot'a ait hiçbiri merdiven altı değil RAM'i yeni değiştirdim öncekide Ripjaws RAM'di. Aynı kart aynı güç kaynağı başkası WattMan almıyor. Bayağı çabaladım işin içinden çıkamayınca bunu söyledim. Çok sistem topladım özellikle AMD. Ayrıca kartımı başka PC'lerde de denedim. Aynı sistem-klon ama birinde var birinde yok aklımı kaçıracağım bu ne saçmalık. NVIDIA fanı değilim ama AMD Radeon'da r serisinde de WattMan yaşattı kullanıcılara RX 5- serisinde de yaşattı. Şu işe bakın yeni ekran kartlarında bu durum yok denecek seviyeye indi. Olay 6500'ün öncesinde ve hala bazen 6500 6600 kullanıcılarında bile karşılaşılan bir durum. Gerçekten bazı şeyler mantık dışı. İkna edecek bir şey söyleyin.

Teşekkür ederim.

Hocam dediğim gibi diğer donanımlar sebebiyle alıyorsunuzdur. Bende birkaç ay R serisinden ekran kartı kullandım fakat asla WattMan almadım sürücüleriniz nelerdi? Bazıları sorunlu oluyor.

Bende şu an RX 570'e sahibim. İlk başlar sadece 1 kez WattMan ve tam ekranda kararma olayları olmuştu fakat tamamen benim hatamdan dolayı WHQL sürücü değil beta driver mı ne kurmuştum tam hatırlamıyorum uzun süre oldu. Bilincli kullanıcı olup sıkıntı yaşayan insan sayısı bence azdır. Güncelleme geldikten sonra direk kurmam örneğin 1 hafta filan geçer YouTube ve Reddit gibi forumlarda sıkıntı yaşamayan yoksa tabii ki WHQL sürücü ise geçerim tabii ki zaman ile.

Hocam dediğim gibi diğer donanımlar sebebiyle alıyorsunuzdur. Bende birkaç ay R serisinden ekran kartı kullandım fakat asla WattMan almadım sürücüleriniz nelerdi? Bazıları sorunlu oluyor.
2019'a kadar tüm sürücüleri denedim. Dediklerimi tam okuyun lütfen. Donanım değil aynı sistemlerde biri veriyor biri vermiyor. Değiştirelim dedik sorun sistemsel değil direk karta bakıyor.

2019'a kadar tüm sürücüleri denedim. Dediklerimi tam okuyun lütfen. Donanım değil aynı sistemlerde biri veriyor biri vermiyor. Değiştirelim dedik sorun sistemsel değil direk karta bakıyor.
Servis ne diyor acaba Wattman olayına. Şimdi gidip 900-1000 dolarlık AMD son kartlarını alıpta yok Wattmanmış, yok siyah ekranmış, yok mavi ekranmış falan uğraşmak harbiden kötü olurmuş.Ben bildim bileli bu olayı duyuyorum, hayır bunca sene neden sorunu belirleyemedi veya çözemedi. Bende GTX 970 var, valla maşallah, bir kere kartla alakalı veya yazılımıyla alakalı sorun almadım. Şimdi gidip Nvıdıa hava parasıda vermek istemiyorum. 4070 veya 4070Ti fiyatlarına az daha koyup 4080-4090 arası 7900XT vs almak istiyorum ama bu nedeni belli olmayan hatalar korkutmuyor değil hani.

Servis ne diyor acaba Wattman olayına. Şimdi gidip 900-1000 dolarlık AMD son kartlarını alıpta yok Wattmanmış, yok siyah ekranmış, yok mavi ekranmış falan uğraşmak harbiden kötü olurmuş.Ben bildim bileli bu olayı duyuyorum, hayır bunca sene neden sorunu belirleyemedi veya çözemedi. Bende GTX 970 var, valla maşallah, bir kere kartla alakalı veya yazılımıyla alakalı sorun almadım. Şimdi gidip Nvıdıa hava parasıda vermek istemiyorum. 4070 veya 4070Ti fiyatlarına az daha koyup 4080-4090 arası 7900XT vs almak istiyorum ama bu nedeni belli olmayan hatalar korkutmuyor değil hani.
Yeni kartlarda bu olay yok denecek kadar az misal 6900 ki artık nesil atlamış durumdayız. Bakalım duruma göre.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı