Alacağınız karta göre değişir. RTX 3050 yerine RX 6600-RX 6600 XT hatta yer yer 3050 fiyatına 6650xt bile bulabiliyorsunuz. 3050 almak yerine 6000 serisi bir kart almak daha mantıklı. 3060ti ve üzeri 3070-3080-3090 seviyesinde işler biraz değişiyor. Eğer AMD kanadındaki muadilinin fiyatı gerçekten çok iyiyse ve sadece oyun oynamak için bir kart alıyorsanız AMD'yi tercih etmek daha mantıklı olabiliyor. Yok ben render alacağım, ticari amaçlı da işlerim var diyorsanız o aradaki fiyat farkına bakmaksızın Nvidia karta yönelmek daha mantıklı. Nihayetinde hemen hemen sorunsuz oluyorlar. Ama dediğim gibi sadece oyun oynayan birinin Nvidia daha iyi abi yaa demesini hiç mantıklı bulmuyorum. Ticari amaçlı bir sistem toplarken de saf kas gücüne yatırım yapmanın bir mantığını göremiyorum. Özetle şahsi fikrim sadece oyun için bir sistem toplarken Nvidia fanboyluğu yapmanın bir esprisi yok. Fiyat/Performans ilişiğine göre giriş seviyesinde AMD önde, orta seviyede kartın kullanılacağı yere göre Nvidia önde, üst seviyede BANA GÖRE Nvidia tartışmasız önde.