Ekran kartı olarak NVIDIA mi AMD mi?

• Konuyu başlatan Erbaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 104
  • Görüntüleme 41.775
Ve herkes gözatsa güzel olur özellikle konu sahibi: Technopat on Instagram: "📌NVIDIA GeForce RTX 4000 serisi ekran kartlarında yaşanan 16-pin “12VHPWR” konnektör sorunlarını artık duymayan kalmamıştır. Igor’sLAB, birçok kullanıcı tarafından bildirilen vakaların temeline inmek için araştırmalar yapıyor. Son gelişmelere gelince, NVIDIA logolu resmi adaptör kablosunun iki üreticisi mevcut ve ihale bu üreticilerden birine kalabilir. 📌GeForce RTX 4090 ekran kartlarıyla birlikte gelen resmi NVIDIA 600W kablosunun Astron veya NTK adlı bir şirket tarafından üretildiği, her ikisinin de birbiriyle rekabet eden Tayvanlı şirketler olduğu söyleniyor. NVIDIA bunu zaten sunumunda doğrulamış. Igor Wallossek, NTK kablosunun daha iyi bir kilitleme sistemine sahip olduğunu keşfetti. Astron’un adaptörleri ise iki yaylı kontak tasarımının aksine tek yaylı kontak kullanıyor. 📌Her iki adaptör de aynı “tulip (lale)” bağlantı tasarımına sahip olsa da, NTK’nın konnektörü daha fazla bastırma kuvveti gerektiriyor. Bununla birlikte, Astron üretimi kabloların NTK kablolarına kıyasla daha düşük dayanıklılık ve daha yüksek dirence sahip olduğu söyleniyor. 📌Bu noktada doğrudan Astron’un suçlu olduğunu söylemek mümkün değil ve detaylı incelemeler yapmak gerekiyor. Igor’sLAB, erime sorunlarına neden olabilecek potansiyel sorunları araştırmak, çözümler sunmak üzere çalışmalar yapıyor. NVIDIA‘dan henüz ses seda yok. Yeşil dev muhtemelen resmi açıklama yapmadan önce her şeyi ince eleyip sık dokumak istiyor. 👉 Bu ve benzer teknolojik gelişmeler için: @technopatnet"

Bu olayı ilk defa sizden duyuyorum.
E yani bu yalan söylediğim anlamına mı geliyor?

NVIDIA çok kaliteli çok profesyonel.

WattMan dediğimiz olay aslında kötü bir şey değil herhangi bir oyunu oynarken bile UV yaptıysanız voltaj yetersiz geldiği zaman oyun donacaktır kilitlenecektir sistemi yeniden başlattığınız zaman WattMan uyarısı verecektir bu uyarı ayarların varsayılana sıfırlandığını belirtir.

WattMan dediğimiz olay aslında kötü bir şey değil herhangi bir oyunu oynarken bile UV yaptıysanız voltaj yetersiz geldiği zaman oyun donacaktır kilitlenecektir sistemi yeniden başlattığınız zaman WattMan uyarısı verecektir bu uyarı ayarların varsayılana sıfırlandığını belirtir.
Onun çeşitli hatalarıda var sadece donmakla bitmiyor çok kanser bir sorun Underclock yaparak WattManı hiç denecek kadar az ihtimale düşürüyorum ama arada yinede alıyorum. UC yapmazsam oyunun her dakikası başına hatayı alıyorum ve bu hiç hoş değil. Soğutuyor.

Hem oyun hem de animasyon ile ilgilenen biri olarak kesinlikle Nvidia derim.

Alacağınız karta göre değişir. RTX 3050 yerine RX 6600-RX 6600 XT hatta yer yer 3050 fiyatına 6650xt bile bulabiliyorsunuz. 3050 almak yerine 6000 serisi bir kart almak daha mantıklı. 3060ti ve üzeri 3070-3080-3090 seviyesinde işler biraz değişiyor. Eğer AMD kanadındaki muadilinin fiyatı gerçekten çok iyiyse ve sadece oyun oynamak için bir kart alıyorsanız AMD'yi tercih etmek daha mantıklı olabiliyor. Yok ben render alacağım, ticari amaçlı da işlerim var diyorsanız o aradaki fiyat farkına bakmaksızın Nvidia karta yönelmek daha mantıklı. Nihayetinde hemen hemen sorunsuz oluyorlar. Ama dediğim gibi sadece oyun oynayan birinin Nvidia daha iyi abi yaa demesini hiç mantıklı bulmuyorum. Ticari amaçlı bir sistem toplarken de saf kas gücüne yatırım yapmanın bir mantığını göremiyorum. Özetle şahsi fikrim sadece oyun için bir sistem toplarken Nvidia fanboyluğu yapmanın bir esprisi yok. Fiyat/Performans ilişiğine göre giriş seviyesinde AMD önde, orta seviyede kartın kullanılacağı yere göre Nvidia önde, üst seviyede BANA GÖRE Nvidia tartışmasız önde.

Alacağınız karta göre değişir. RTX 3050 yerine RX 6600-RX 6600 XT hatta yer yer 3050 fiyatına 6650xt bile bulabiliyorsunuz. 3050 almak yerine 6000 serisi bir kart almak daha mantıklı. 3060ti ve üzeri 3070-3080-3090 seviyesinde işler biraz değişiyor. Eğer AMD kanadındaki muadilinin fiyatı gerçekten çok iyiyse ve sadece oyun oynamak için bir kart alıyorsanız AMD'yi tercih etmek daha mantıklı olabiliyor. Yok ben render alacağım, ticari amaçlı da işlerim var diyorsanız o aradaki fiyat farkına bakmaksızın Nvidia karta yönelmek daha mantıklı. Nihayetinde hemen hemen sorunsuz oluyorlar. Ama dediğim gibi sadece oyun oynayan birinin Nvidia daha iyi abi yaa demesini hiç mantıklı bulmuyorum. Ticari amaçlı bir sistem toplarken de saf kas gücüne yatırım yapmanın bir mantığını göremiyorum. Özetle şahsi fikrim sadece oyun için bir sistem toplarken Nvidia fanboyluğu yapmanın bir esprisi yok. Fiyat/Performans ilişiğine göre giriş seviyesinde AMD önde, orta seviyede kartın kullanılacağı yere göre Nvidia önde, üst seviyede BANA GÖRE Nvidia tartışmasız önde.
Üst düzey sistem toplamak isteyen direk Nvidia yönelsin zaten. Orta düzey bişey isteyen ise 3070ti ve benzeri kartları almak yerine 6700XT , 6750XT , 6800XT yönelmesi çok daha mantıklı olacaktır oyun amaçlı bu yönde. 3060ti almak yerine 6700XT alırım dolar başı performansta zaten çokça geride bırakıyor.

Üst düzey sistem toplamak isteyen direk Nvidia yönelsin zaten. Orta düzey bişey isteyen ise 3070ti ve benzeri kartları almak yerine 6700XT , 6750XT , 6800XT yönelmesi çok daha mantıklı olacaktır oyun amaçlı bu yönde. 3060ti almak yerine 6700XT alırım dolar başı performansta zaten çokça geride bırakıyor.
Sadece oyun oynayan biri bu kıyaslamayı bile yapmamalı zaten. Ama bakıyorsun fiyat/performans olarak çok güzel kazanım sağlamak varken birilerinin gazıyla hareket ediliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı