Ekran kartı olarak NVIDIA mi AMD mi?

• Konuyu başlatan Erbaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 104
  • Görüntüleme 41.751
Sadece oyun oynayan biri bu kıyaslamayı bile yapmamalı zaten. Ama bakıyorsun fiyat/performans olarak çok güzel kazanım sağlamak varken birilerinin gazıyla hareket ediliyor.
Fanboy yapmak için konuyu kirletmeseler çok daha iyi olucak hayatında AMD kullanmamış biri bile kötüleme yapıyor AMD GPU birimleri gayet kaliteli sadece opsiyonel sürücülerde problem yaşanabiliyor oda yazılımsal WHQL sürümlerde problem yok.

NVIDIA mi AMD mi ekran kartı olarak sıkıntısız?
knk sana ciddi söylüyorum nvdia gibi b*kt*n bi ekran kartı görmedim bende 4 gb 256 bit amd vardı satıp aynı özellikli nvdia aldım ets2 açamıyor önceki nfs heat açabiliyordu sen düşün.

Özellikle ucuz bir şey olsun, güçlü olmasın diyorsanız AMD almanızı bazen sıklıkla dolaştığınız mekanlarda gayet normal hareketler yaparken bir anda uğraştığınız şeyin donması, bir müddet sonra diğer uygulamaların açılmaması, hatta başlangıcın bile açılmaması veya tüm bunlardan değişik ve vahim olmak üzere sık değil ama çok arada bir sırada bilgisayarın tamamen donması ve korkup restart attığınızda gelen o "AMD System Failure Sorry" cart curt demesini sevmiyorsanız önermem.

Ekran kartı alırken almak için sebepleriniz olmalı. Mesela sizin için RTX teknolojisinin önemi çok fazla ise NVIDIA kartlara yönelmeniz daha mantıklıdır. AMD kartlar kesinlikle kötü kartlar değildir. RX 6600XT kullanıyorum herhangi bir sorunum yok. FSR modu DLSS'ye rakip bir teknoloji ama DLSS'nin bir tık daha iyi çalıştığını düşünüyorum. Ekstra olarak AMD arayüzünde Radeon Boost vb. birçok teknoloji bulunmakta. Bütçe olarak AMD ekran kartları daha uygun olduğu için ve AMD ekran kartı kullandığım için AMD'den bahsettim. RX 6600XT ekran kartının emsali arasında fiyat farkı çok olduğundan RTX modu sizin için çok da önemli değilse şahsımca fiyat ve güç olarak AMD tercih ederdim.
Sonuna kadar katılıyorum aklımda benim de RX 6600XT vardı RTX teknolojisi bakımından cok zayıf olduğundan şimdi yeni nesillerde RTX tarafı oyuna bayağı görüntü açısından çağ atlatabiliyor ondan dolayı gidip RTX 2060 Super tercih ettim gayet güzel ki 3060'ın 8 GB ından daha güçlü Ray Tracing bakımından muadiller 12 GB'dan da bazı oyunlarda önde bazılarında 3060 12 GB versiyonu önde ama Ray Tracing dışında

Nvidia ekran kartı oyun için verimsiz mi yani tam anlamadım 🤔

Ctesi alacağım gaming pc, nvidia geforce rtx 4060ti..

Yani hiç mi oyun oynayamayacağım 😲 kafam karıştı 🙄
2 yil once yazmisim durum farkli su anda. Hepsi oyun icin iyi, olay hangisi fiyat olarak en iyi secenek yaptiginiz sey icin.

Nvidia ekran kartı oyun için verimsiz mi yani tam anlamadım 🤔

Ctesi alacağım gaming pc, nvidia geforce rtx 4060ti..

Yani hiç mi oyun oynayamayacağım 😲 kafam karıştı 🙄
Hayır. İki marka da oyunlarda sorunsuz. Tek başına ekran kartı alınacağı zaman ya da hazır sistem harici pc toplarken fiyat/performans etkisini göz önüne almamız gerekebiliyor. Nvidia kartlar AMD kartlara göre daha pahalı. Sadece oyun oynayacak insanın aynı paraya daha iyi performans alacağı AMD kartı tercih etmesi ya da daha az paraya aynı performansı alabileceği AMD kartı tercih etmesi mantıklı olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı