Ekran kartı olarak NVIDIA mi AMD mi?

• Konuyu başlatan Erbaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 104
  • Görüntüleme 41.734
2 firmanın kartlarını da kullandım amd nvidia nın gerisinde kart konusunda nvidia daha iyi neden daha iyi derseniz bir kart yazılımsız bir hiçtir yazılımıda nvidia daha iyi yapıyor bu yüzden işlemci konusuna gelirsek amd mi intel mi dersen orda amd önde hemde açık ara farkla

Arz talep meselesi bu NVIDIA ekran kartı fiyatına karşısına koyacağın AMD ekran kartı NVIDIA'dan her daim daha performanslı olacaktır bu 0. da 2. el de aynı RX 7800XT'yi 2. el pazarından 11-12 bin TL'ye alırsın ama gidip 2. el bir 4070 Super alamazsın ki 7800XT süperden daha iyi saf güç bakımından
İşin içine RTleri dahil etmiyorum onları dahil edersek de yine eşleştirmede vereceğim örnekler değişir ama fiyat olarak yine AMD avantajlı oluyor

Açıkçası DLSS ve FSR'a çok önem vermediğim ve önceliğim saf kas gücü olduğu, ayrıyeten uzun yıllar sorunda yaşamadığım için yakın zamana kadar fiyat performans dengesi ile AMD'den memnundum. Ancak evde iki ayrı full AMD masaüstü sistem var ve RX 9000 serisi ile birlikte gelen yeni AMD sürücülerinde iki emsal sistemde de birbirinden alakasız o kadar çok sorun yaşadım ki hakikaten bezdirdi.

Açıkçası DLSS ve FSR'a çok önem vermediğim ve önceliğim saf kas gücü olduğu, ayrıyeten uzun yıllar sorunda yaşamadığım için yakın zamana kadar fiyat performans dengesi ile AMD'den memnundum. Ancak evde iki ayrı full AMD masaüstü sistem var ve RX 9000 serisi ile birlikte gelen yeni AMD sürücülerinde iki emsal sistemde de birbirinden alakasız o kadar çok sorun yaşadım ki hakikaten bezdirdi
Yeni çıkan AMD ekran kartlarının yazılımında bir sorun yok artık ben eski kartları yazılım olarak kötü dedim yeni serilerde bu sorun aşıldı fiyat performans oldu artık AMD ekran kartları tek sorunları yazılımdı zaten onuda aşmışlar anladığım kadarıyla

Technopat Haberler

Geri
Yukarı