Ekran kartı olmayan laptopta coil whine olabilir mi?

Hocam Coil Whine fan ile alakalı, ekran kartı ile alakası yok.
Yanlış bilgilendirme yaptığım için özür dilerim. :(
Kendi mesajımı raporlardım ilk başta silindi sonra tekrar üstü çizili halde tekrar geldi.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi

Alakası yok hocam cw bobinlerden geçen güç ile alakalı.

Coil whine benzeri bir ses duyuyorum. Ekran karti olmayan laptopta bu ses olabilir mi yoksa baska bir sorun mu vardir?

Olabilir hocam M.2 SSD'den kaynaklı cw yaşadım ilk başta inanmayanlar olmuştu sonra video çekip YouTube'a yükleyip linkini atmıştım herkes şaşırmıştı.

Coil whine benzeri bir ses duyuyorum. Ekran karti olmayan laptopta bu ses olabilir mi yoksa baska bir sorun mu vardir?

Coil Whine fandan değil, sizin kartınızın üzerindeki Micro kanallarda gezen elektrikten gelen cızırtıdır. Masaüstü PC'lerde PSU, CPU, GPU yüzünden duyulabilir. Laptoplarda da aynı şekilde Anakart, CPU'ya da GPU yongasından dolayı duyulabilir. Hiçbir zararı yoktur ses dışında.

@393060 cw bobin ile alakalıdır. Fan ile alakası yoktur asıl.

@Withoutac1 cw olabilir harici ekran kartı olmasa da. Bobinler anakart üzerinde de bulunur. Bir zararı yoktur o sesin. Kullanıma engel yaratmaz anlayacağınız.

Anladim teşekkürler evet zarari yok da kafami sisiriyor ya servise gondersem direkt laptopun parasini iade verseler falan iyi olur. Benim de kendime gore hayallerim var.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı