Ekran Kartı Sinyal Yok Sorunu ve Mavi Ekran Hataları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

thelegendy

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bilgisayarımda son zamanla sıklıkla yaşadığım birkaç sorun var. Sorunların donanımsal olabileceğini biliyorum. Yinede kesin olarak sebeplerini öğrenmek istiyorum. Bilgisayar donanımından pek anlamıyorum maalesef. Bu yüzden konu açma gereksinimi duydum. Yaşadığım sorunlara gelecek olursak...

İlk olarak sistem özelliklerimi yazıyım;

İlk sorunum ekran kartı ile alakalı. Oyun oynarken yada internette dolaşırken ara ara bu hatayı alıyorum. Kimi zaman 2-3dk da bir kimi zaman 10-15dk'da bir olsada mutlaka bu hatayı alıyorum. En güncel sürücüyü kullanıyorum. Beta sürücüsünüde denedim, eski sürücüleri de denedim. Sorun aynen devam ediyor. Güç kaynağından kaynaklanıyor diyeceğim ama Gigabyte 550W güç kaynağı...

Ekran kartıyla alakalı ikinci sorunum ise şu. Oyun oynarken mutlaka bu hatayı alıyorum. Ekran kararıyor ve ekranda sinyal yok yazısı yazıyor. Tahminimce ekran kartı devre dışı kalıyor. Tabi bu sorundan sonra bilgisayarı resetlemeden düzelmiyor. Sıcaklıktan kaynaklı olcabileceğini düşünmüştüm fakat oyun oynarken HWMonitor ile test ediyorum. Ekran kartı sıcaklığı maks. 40 dereceyi görüyor. (Ekran kartının ayrıca bir güç girişi ve üzerinde sağlam görünen bir fan var. Güç girişine de güç kaynağının PCI-e güç kablosunu takıyorum zaten...)

IMG_20140310_183023_zpsb3bd04af.jpg

Birde harddisk ile bir sorunum var tabi. HDTune ile test ettiğimde aşağıdaki sonucu aldım. Zira aldığım mavi ekran hatalarının da harddiskten kaynaklandığını düşünüyorum.

hdtune_zps54e7b74f.png

RAM'de de sorun olduğunu düşünmüştüm. Memtest i USB ye kurup 1-2 saat kadar test yaptım herhangi bi hataya raslamadı çok şükür :)

Tabi birçok kişinin aldığı mavi ekran hataları benimde başımın belası...

Minidump dosyası: Minidump

maviekran3_zps2b993940.jpg

maviekran2_zpsa4b66a3e.jpg

Aldığım diğer bi mavi ekran hatası;

maviekran1_zps048d8342.jpg

Bu sorunların harddisk ve ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum. Çözüm önerileriniz varsa denemeye hazırım. Çözüm bulunmaması halinde yeni bir ekran kartı ve harddisk almayı düşünüyorum. Ekran kartı bütçem 150TL. Şuan bilgisayarımdaki kartın sıfırıda 150TL gibi rakamlara alınabiliyor şuan. Fakat biraz tedirginim. Çünkü bu kartta bu sorunu yaşayan çok kişi var. Kronik bir problem olabilir. 150TL'ye kadar ekran kartı önerilerinize de açığım... (Çok fazla oyun delisi değilim. Şuanki kartımda yeni oyunları bile Medium ayarlarda rahatlıkla oynayabiliyorum. Buna eşdeğer bir ekran kartı olsa yeterli...)

Yardımcı olmanız dileğiyle...

Son düzenleme:
HD 7730'a bile bütçen zor yetiyor zaten. Hatta 15 TL aşıyor bütçeni. Şu an alabileceğin en iyisi bu. Var olan kartından da epey daha hızlı.
Aslında durum bütçeyle alakalı değil. Öyle çok oyun delisi değilim. Arada sırada vakit geçirmek eğlenmek amacıyla oyunlar oynuyorum. 5670 işimi fazlasıyla görüyordu zaten. Call of Duty Ghosts ve Battlefield 4'ü bana rahatlıkla oynattı ya daha fazlası lazım değil zaten :) Ki 7730 bundan üstünse ki bende öyle düşünüyorum, uzun bi süre daha bana sorun çıkarmayacaktır.

Bu arada HDD'yi de değiştireceğim zaten de kafama takılan birşey var. Memtest ile 1 saat kadar test ettim belleği hiçbir sorun çıkmadı. Error vermedi anlayacağınız. Ram'de sorun olup olmadığını anlamak için bu test tamamen yeterli mi?

Birde son olarak HD7730 modelini Powercolor mu yoksa Sapphire markalı mı almamı önerirsiniz?

Son düzenleme:
HD7730 PowerColor öneririm. Memtest hata yok diyorsa genelde hata yoktur.

Tamamdır, teşekkürler. Geçtiğimiz haftasonu HD7730 Vatan'da 166liraydı. Başka bi yerde 175'e buldum ama haftasonunu bekleyeceğim. Belki Vatan'da daha uygun bi fiyata yakalarız :)

Gold'da Powercolor HD4830 GDDR5 256Bit modeli indirime girmiş. 7730'a kıyasla nasıldır sizce? Tavsiye edermisiniz?
Powercolor HD4830 1GB GDDR5 256bit PCIe DVI/HDMI/VGA Ekran Kartı - Gold.com.tr

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı