Ekran kartı takasında dolandırıldım

Adam sizi dolandırmaya devam edecek sizi çok sağlam dolandırmış hiç mi 1070 ile 4060 Ti arasındaki farkı araştırmadınız anlamadım.

Moralim bozuk üzerime gelmeyin dostlar, ne yapabilirim bana rica ediyorum akıl verin.
Bana olan 2000 TL borcunuzu üç gün içerisinde ödemenizi ya da iadeleri gerçekleştirmemizi rica ederim. Üç gün içerisinde sizden dönüş alamazsam yasal yollara başvuracağımı bildiririm yaz. Üç güne dönüş alamazsan gidip şikayette bulun.

Hukukçu değilim fakat ikinci el ürün satışlarında tüketici hakları geçerli değil diye biliyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla WhatsApp konuşmaları resmi olarak delil sayılmasa da dava durumunda vicdani kanaat için dosyaya ekleniyor. Yani eğer gönderilen paranın açıklama kısmında herhangi bir şey yazmıyorsa veya aranızda yazılı bir sözleşme düzenlemediyseniz yasal olarak iki taraf da birbirinden bir şey elde edemez diye tahmin ediyorum çünkü açıklaması boş olan para gönderimleri hukukta karşı tarafa olan borcun ödenmesi olarak kabul ediliyor diye izlemiştim bir avukatın videosundan.

Not: Yazdıklarım herhangi bir hukuki kesinlik taşımamaktadır. Kendim de hukukçu değilim.

Arkadaşlar merhaba. 1.5 hafta önce bir kişiye 4060 Ti sattım. MSI Ventus modeli 9000 TL ve + 1070 ile anlaştık. 7000 TL'yi IBAN'dan attı kalan 2000 TL'yi de 12-13 gün sonra verecekti. Ama eve geldiğimde 1070'de sorun çıktı 90 derecelere kadar çıkıyordu elemanı aradım, oda gerekirse iade alırım ya da parasını veririm dedi, benim verdiğim 4060 Ti ona sıfırdı, şimdi gelmiş diyor mavi ekran verdi şu bu 7000 TL'mi ver diye. 2000 TL'yi de pazartesi verecekti sonra çarşamba dedi cuma aradım, paramı iade ver deyip beni engelledi, ulaşamıyorum şu an kendisine.
4060 Ti Ekim'de hazır sistemle alınmıştı.
-Not: Zaten moralim bozuk üzerime gelmeyin dostlar, ne yapabilirm bana rica ediyorum akıl verin.
-Yeşiller benim konuşmam.

Eki Görüntüle 2009758Eki Görüntüle 2009759

Hocam soğuk su falan içmenize gerek yok.
Anladığım kadarıyla elinizde:
-WhatsApp yazışmaları var.
-Karşı tarafın telefon numarası var. (Muhtemelen üzerine kayıtlıdır.)
-Banka yoluyla gönderilmiş bir para var. (Muhtemelen kendi hesabından gönderdi)
-Sattığınız ekran kartına (4060) ilişkin adınıza fatura var.
-Takasta kullanılan ekran kartının (1070) problemli olduğunu da gerekirse tespit yaptırarak ispatlayabilirsiniz.
-Karşı tarafın "mavi ekran" adı altında size karşı sunduğu bahaneyi de kendisinin ispatlaması gerekiyor, yani kartta bir sorun olduğunun ispat yükü onun üzerinde.

Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmanız lazım. Eğer siz yaşanan olayda iddianızda haklı olduğunuzu yani kısacası mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız, elinizdeki WhatsApp ekran görüntülerini ve ödemeye ilişkin dekontu savcılığa vereceğiniz dilekçe ekinde sunup şikayetçi olun.
Olayda işlenen suç (dolandırıcılık) uzlaştırma kapsamında. Önce sizi uzlaştırmaya yönlendirecekler. Tahmin ediyorum olay orada çözülür çünkü olay adli nitelik kazandığında ciddileşiyor ve tarafların tavırları bir anda değişebiliyor.
Sizin anlattığınız gibi haklı olduğunuzu düşünerek söylüyorum, bence karşı taraf bu miktarlar için ceza almayı göze alıp böyle bir riske girip olayı uzatmak istemeyecektir.
Olur da uzatır ve uzlaşma sağlanamazsa zaten takasta verdiğiniz kart sıfır ve problemsiz diyorsunuz, aleyhinize olacak herhangi bir şey ispatlayamaz.
Bu işler biraz uğraştırır evet ama ya bir Avukat tutun ya da hakkınızı kendiniz ararken biraz zahmete katlanacaksınız.

Arkadaşlar merhaba. 1.5 hafta önce bir kişiye 4060 Ti sattım. MSI Ventus modeli 9000 TL ve + 1070 ile anlaştık. 7000 TL'yi IBAN'dan attı kalan 2000 TL'yi de 12-13 gün sonra verecekti. Ama eve geldiğimde 1070'de sorun çıktı 90 derecelere kadar çıkıyordu elemanı aradım, oda gerekirse iade alırım ya da parasını veririm dedi, benim verdiğim 4060 Ti ona sıfırdı, şimdi gelmiş diyor mavi ekran verdi şu bu 7000 TL'mi ver diye. 2000 TL'yi de pazartesi verecekti sonra çarşamba dedi cuma aradım, paramı iade ver deyip beni engelledi, ulaşamıyorum şu an kendisine.
4060 Ti Ekim'de hazır sistemle alınmıştı.
-Not: Zaten moralim bozuk üzerime gelmeyin dostlar, ne yapabilirm bana rica ediyorum akıl verin.
-Yeşiller benim konuşmam.

Eki Görüntüle 2009758Eki Görüntüle 2009759
Yapacağın şey çok basit adamı buluşmaya çağırcan ve beyzbol sopası bulup döveceksin. Başka yapacak birşey yok.

Adam senin ekran kartına çökmüş. Bunları buluşmaya çağırıp hakkını vereceksin kolay mı emekle kazanılan parayla alınmış mala çökmek.

Gelir mi hiç daha bir de parayı gönder açıklamaya iade yaz gelip öyle iade edeyim diyor 7000 tlyede çökecek 1.5 milyon TL'lik arabayla geldi ilk kartı almaya daha benim bozuk kart sattığımı iddia ediyor kart ekim faturalı.

Hocam soğuk su falan içmenize gerek yok.
Anladığım kadarıyla elinizde:
-WhatsApp yazışmaları var.
-Karşı tarafın telefon numarası var. (Muhtemelen üzerine kayıtlıdır.)
-Banka yoluyla gönderilmiş bir para var. (Muhtemelen kendi hesabından gönderdi)
-Sattığınız ekran kartına (4060) ilişkin adınıza fatura var.
-Takasta kullanılan ekran kartının (1070) problemli olduğunu da gerekirse tespit yaptırarak ispatlayabilirsiniz.
-Karşı tarafın "mavi ekran" adı altında size karşı sunduğu bahaneyi de kendisinin ispatlaması gerekiyor, yani kartta bir sorun olduğunun ispat yükü onun üzerinde.

Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmanız lazım. Eğer siz yaşanan olayda iddianızda haklı olduğunuzu yani kısacası mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız, elinizdeki WhatsApp ekran görüntülerini ve ödemeye ilişkin dekontu savcılığa vereceğiniz dilekçe ekinde sunup şikayetçi olun.
Olayda işlenen suç (dolandırıcılık) uzlaştırma kapsamında. Önce sizi uzlaştırmaya yönlendirecekler. Tahmin ediyorum olay orada çözülür çünkü olay adli nitelik kazandığında ciddileşiyor ve tarafların tavırları bir anda değişebiliyor.
Sizin anlattığınız gibi haklı olduğunuzu düşünerek söylüyorum, bence karşı taraf bu miktarlar için ceza almayı göze alıp böyle bir riske girip olayı uzatmak istemeyecektir.
Olur da uzatır ve uzlaşma sağlanamazsa zaten takasta verdiğiniz kart sıfır ve problemsiz diyorsunuz, aleyhinize olacak herhangi bir şey ispatlayamaz.
Bu işler biraz uğraştırır evet ama ya bir Avukat tutun ya da hakkınızı kendiniz ararken biraz zahmete katlanacaksınız.

Abi adam 7000 TL'yi IBAN'dan attı açıklamya 4060 Ti yazdı, sözlü bir anlaşma var ortada yazılı bir şey yok ama illaki bir şey çıkar diyorsan başvurayım.

Gelir mi hiç daha bir de parayı gönder açıklamaya iade yaz gelip öyle iade edeyim diyor 7000 tlyede çökecek 1.5 milyon TL'lik arabayla geldi ilk kartı almaya daha benim bozuk kart sattığımı iddia ediyor kart ekim faturalı.

Abi adam 7000 TL'yi IBAN'dan attı açıklamya 4060 Ti yazdı, sözlü bir anlaşma var ortada yazılı bir şey yok ama illaki bir şey çıkar diyorsan başvurayım.
En hızlı, kolay ve maliyetsiz başlangıcı yazmıştım ama çok iplememişsiniz..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı