Ekran kartı tamiri nasıl yapılır?

Makaleler
1
Yer
Boşluk
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
• Gainward GeForce RTX 4070 Ti 12GB Ekran Kartı
• Intel Core i7 13700K İşlemci
• GSKILL 64GB(2x32) TRIDENT Z5 RGB SİYAH DDR5 5600MHz CL28 Çift Kanal Bellek
• Asus Prime Z790-A Anakart
• Samsung 990 Pro Soğutuculu 2 TB SSD x2
• Samsung HD103SI HDD
• Asus ROG Strix Helios GX601 Kasa
• MSI MPG A1000G PCIE5 1000W 80+ Gold Güç Kaynağı
• Asus ROG Ryuo III 360 ARGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu
• Asus VP249QGR
• SS Apex 7
• SS Rival 600
• Logitech Z200
Profil Kapağı
1522506711
Merhaba, ASUS GeForce GTX 960 DirectCU II OC Black Edition 4 GB ekran kartı kullanıyorum. Oyunlar 1-2 saat geçtikten sonra hata vermeden kapanıyor. Ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü sistemdeki diğer her şey yeni. Kartı söküp macununu vs. yenilemek istiyorum ama daha önce hiç yapmadım ve üzerindeki vidalara uygun tornavidam yok. Bu konuyla alakalı bir rehber videosu vs. var mı?

1. olarak ekram kartınızın çok ısındığından dolayımı kapandığını düşünüyorsunuz? Cevabınız evet ise sorun budur fakat ısınma yoksa neden termal macun yenileme gereği duydunuz? Artı olarakdan küçük bir tornavida seti alın.

Merhaba, ASUS GeForce GTX 960 DirectCU II OC Black Edition 4 GB ekran kartı kullanıyorum. Oyunlar 1-2 saat geçtikten sonra hata vermeden kapanıyor. Ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü sistemdeki diğer her şey yeni. Kartı söküp macununu vs. yenilemek istiyorum ama daha önce hiç yapmadım ve üzerindeki vidalara uygun tornavidam yok. Bu konuyla alakalı bir rehber videosu vs. var mı?

Aynısı bende de var normal yıldız vida ile açabilirsin bu videoyu izleyin neredeyse GTX 960 gibi temizligi yapıyor zaten
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Clockları azalt bak çöküyor mu diye.
OC MHz değerlerinden hiç anlamıyorum. Korkarım yapamam ben o ayarları. Teşekkür ederim.
1. olarak ekram kartınızın çok ısındığından dolayımı kapandığını düşünüyorsunuz? Cevabınız evet ise sorun budur fakat ısınma yoksa neden termal macun yenileme gereği duydunuz? Artı olarakdan küçük bir tornavida seti alın.
Evet çok ısındığını düşünüyorum. Çünkü kasaya monte ederken kartın güç kablosunun takıldığı ucun altına destek aparatı koyup kart aşağı sarkmasın diye kartı desteklemiştim ama bu bir şekilde soruna yol açmış olacak ki fanlar deli gibi dönmeye başlamıştı ve buna rağmen ekran kartı 100°'lere çıkıyordu ve oyunu açtıktan birkaç saniye sonra atıyordu. Bu aparatı kaldırdım ve kart normal çalışmaya başladı. Eski bir kart 5 6 senedir kullanıyorum baksam iyi olur diye düşündüm.
Aynısı bende de var normal yıldız vida ile açabilirsin bu videoyu izleyin neredeyse GTX 960 gibi temizligi yapıyor zaten
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzleyeceğim. Teşekkür ederim.

Çok güzel videoymuş. Vidalarda gerçekten yıldız. Çok küçük olduğu için görmemişim altıgen filan zannediyordum. Mutlaka uygulayacağım.

Videodakileri yaptım. Minik yıldız tornavidayla soğutucu bloğu ekran kartından ayırdım. Kabloyu sökmeye gücüm yetmedi fazlaca kenetlenmiş. Bir de Metal ızgarayı fanlardan ayırmak için videodaki gibi tırnaklar yoktu vidalar vardı. Kabloyu sökebilseydim o vidaları da sökecektim ama o da kaldı. Yine de eski diş fırçasıyla iyice temizledim hiç toz kalmadı. Taşırmadan macunu da yeniledim. Şu an tutucu aparatı olması gerektiği gibi kullanıyorum ve fanlar deli gibi dönmeye başlamıyor. Kart %100 kullanımda 50° civarında çalışıyor Soğutma sorunu yaşamıyorum. Sanırım becerdim. 1-2 saat aralıksız oyun oynadıktan sonra atıp atmayacak mı bakıp buraya yine yazarım.

1-2 saat RDR2 oynadım hiç atmadı.

Bu da cici grafik işlemcim:
IMG_0747.jpeg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı