Ekran kartı tedarik sıkıntısı artıyor

Ekran kartı tedarik sıkıntısı kapıda arkadaşlar ben artık bu stokların eskisi gibi olacağına olan inancım kalmadı maalesef, inşallah düzelir diye ümit ediyorum ama yok firmalarda bu işlerden oldukça memnun.

Kaynak: Graphics card prices are rising in China, reflecting a global trend

Kaynak 2: GPU Market Pricing Back in Uptrend, Shattering Expectations of Price Normalization

Kaynak 3: Ekran kartı tedarik sıkıntısı artıyor: Fiyatlar yeniden yükselecek | DonanımHaber Forum
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Battlefield 1'in ilk çıktığı, 3500-4000 TL'ye GTX 1060'lı sistem toplanabilen zamanları özledim.

Madem tedarik problemi var neden firmalar yeni üretim yapmıyor?
 
Herkes COVID 19 salgının arkasına saklanıyor yok üretim kapasitesi düşük, üretimde yeteri kadar eleman çalıştırmıyoruz vs.

Ekran kartı bekleyenler 3-5'e bakmadan uyguna bir şey yakaladınız mı ne kadarına uygun denirse artık direk almak gerekecek galiba
 
Amazon uktan kart baktım şimdi RTX 3070 1469 euro yani 14000 TL'ye geliyor dolar euro düşmezze kart fiyatları düşmez stok mtok hikeye.
 
Her şey Çin yüzünden başladı. Salgın yayarak bütün dünyanın içine ettiler. Çipleri de onlar üretiyor. Aksayan tedarik zincirini karşılamaya çalışıyorlar ama yetişemiyorlar. Şu an tam kapasite çalışıyorlar. Yeni fabrika kuracaklar. Ama kim bilir ne zaman açılacak. Yani bu çip derdi uzun süre devam eder. Sadece ekran kartlarına çip tedarik etmiyorlar. Televizyon, konsol, araba vs. her şeye gerekiyor. Sıkıntı büyük.
 

Geri
Yukarı