Ekran kartı termal macun değiştirme garantiden çıkarır mı?

Graphic Designer

Hectopat
Katılım
27 Nisan 2018
Mesajlar
177
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Grafik Tasarımcı
Daha önce açmıştım konuyu. MSI Armor GTX1060 6GB OCV1 fanlarım sürekli çalışıyor. MSI Afterburner üzerinden de kontrol edemiyordum. Bu gün servisi aradım gönderin termal macunu değiştirelim dediler. Ama 20 iş günü sürer dediler bende bilgisayar üzerinden çalışıyorum. Bu işlemi kendimiz yapsak garanti kapsamından çıkar mı? Ve nasıl yapabilirim? Sonuç alır mıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kart garanti dışı kalır ama garantiyi sağlayan etiket vs. zarar vermediğiniz sürece ileride garantilik bir durum söz konusu olduğunda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. İşin etik boyutu nedir diye hiç düşünmedim açıkçası ama durum bu şekilde. Termal macun değişimi ise çok zor bir şey değil. Bir kaç video izleyerek basit şekilde yapabilirsiniz. Ama fayda etmesi için kaliteli bir macun kullanmalısınız.
 
Tabiiki macunla alakalı olur. Fanlarda sorun yoksa termal macun sürülmesi gereklidir. Benim garantim olsa devamlı yeniletirim. Devamlı derken 6 ayda bir ya da ısınmasına bağlı olarak yollarım. Ben telefonu bile sorun olmazsa garantiye yollarım batarya bile olsa değiştiririm.
 

Geri
Yukarı