Ekran kartı ve RAM'sız kasa çalışır mı?

Enes Şenol

Hectopat
Daha fazla  
Catıda duran eskı bilgisayarımı acayım dedım ekran kartı ve RAM'leri araklamışlar Power tusuna basıyorum fanlar bıle donmuyor. Sizce ekran kartsız ve RAM'sız PC çalışır mı?

Sistem ozelıklerı.
Core 2 Quad Q8400.
MSI N1996 anakart.
320 GB laptop HDD'si.
400W PSU.

Ne? İyi misin? Bilgisayarı çalıştırdığında ROM bellek BIOS yazılımını RAM üzerine yükler ve işlemciyi başlatır, bu yüzden RAM'de bir sorun olduğunda bilgisayarın çalışmadığını görürsün. BIOS yazılımı da depolama diskinin (HDD ya da SSD) ilk sektörünü RAM'e yazar ve başlatır, böylece sistem depolamayı ve kurulu işletim sistemini (sondaki iki sektörden (bölüm) alınır yükler. Bu sektörişletim sisteminin ilk parçasıdır. Bootloader işletim sistemini başlatır, işletim sistemi anakarta bağlı tüm donanımların sürücülerini RAM belleğe yükler. Bu esnada önyüklemeye ayarlanmış uygulamalarda başlatılır. RAM olmadan hiçbir şey yapamazsın.
Yav arkadaşın anlayacağı kısa şekilde yazdım, ne anlatıyorsun abicim sen ya? Bu kadar şey açıklayacağına 2 kelime yaz, arkadaşın konusunu kirletme bari. Kendini neden yordun ki bu kadar...

Basit basit arkadaşın sorularına cevap verdik, adam Bootloader'e geçti. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı