Ekran kartı vs monitör

Kanka o kadar haklısın ki fakat benim ikisine de ihtiyacım var mesela aynı anda alacak kadar param yok. Mesela Valorant'ta 150-200 civarı FPS alıyorum fakat oyun 60 FPS gösteriliyor.
Bence öncelik olarak ekran kartı al. Monitörü ilerde zaten değiştirirsin.

Hiçbir şey fark etmiyor demenize takıldım. 200-300 FPS alırken 60Hz bir monitör kullanmak çok saçma. Çünkü 200-300FPS değil 60FPS görüyorsun. Arkadaşın sistem 60FPS veriyordur orası ayrı fakat eğer ekran kartı alırsa FPS değerleri artacak ve örneğin 100'e çıkacak fakat arkadaş hala 60Hz bir monitör kullandığı için görsel olarak hiçbir şey değişmeyecek. Hiçbir şey fark etmiyor diyerek insanlara yanlış bilgi vermeyin. Bir işe yaramasaydı zaten üretilmezdi.

Dostum yukarıda yazdığıma bakarsan "hiçbir şey fark etmiyor" demedim "o kadar çok fark etmiyor" dedim haklıyımda zaten 144Hz ile 165Hz arasındaki farkı anlayamazsın ki zaten 300Hz kullansan bile 600FPS aldığın zaman 300 görüceksin bunun sonu gelmez.

Kanka o kadar haklısın ki fakat benim ikisine de ihtiyacım var mesela aynı anda alacak kadar param yok. Mesela Valorant'ta 150-200 civarı FPS alıyorum fakat oyun 60 FPS gösteriliyor.

1360x768 720p

Bir şey sormak istiyorum. Peki 2. el monitör alınır mı?
Ben şuanda kullandığım monitörü geçen sene mart ayında 1000 liraya 2. el olarak almıştım (Acer 23" 1080p 60 Hz VGA) ve sadece ekranın sol altında hafif bir parlama ve ekranın çerçevesinde beyaz bir leke var. Onun dışında gayet memnunum bence 2. el monitör alınır.

Dostum yukarıda yazdığıma bakarsan "hiçbir şey fark etmiyor" demedim "o kadar çok fark etmiyor" dedim haklıyımda zaten 144Hz ile 165Hz arasındaki farkı anlayamazsın ki zaten 300Hz kullansan bile 600FPS aldığın zaman 300 görüceksin bunun sonu gelmez.
144 ile 165'in arasında çok bir fark olmayabilir ama 60'dan 165'e geçtiğinde farkı anlıyorsun.

Tüm modern oyunlar mı dedim ben bunu da sen cevapla.
Telltale bir hikaye oyunuda yeni olur 2024 de çıkan bir Telltale oyunu güçlü bir ekran kartımı gerektiriyor.

Dostum kendinle çelişiyorsun dediğin şeylerde benim yazdıklarıma çıkıyor hala kabullenmiyorsun.

144 Hz ile 165 Hz arasındaki farkı anlayamazsın ama 60 Hz ile 100 Hz arası fark çok iyi anlaşılıyor buna emin ol ben monitör değiştirince çok şey değişti 60 Hz olanı 120 ile değiştirdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı