Ekran Kartım Boştayken Isınıyor

ugr097

Hectopat
Katılım
9 Haziran 2013
Mesajlar
10
Son zamanlarda Gpu kullanımı sistem boştayken %100'ü buluyor.Bu doğal olarak sıcaklık ve ses sorunu olarak bana geri dönüyor. Ama herhangi bir tuşa basınca veya mouse'u hareket ettirince Gpu kullanımı normal seviyesine dönüyor.

Başta virüsten şüphelendim ve Kaspersky'la tarattım. Ama hiçbir şeye rastlamadı. Sorunun çözümünü bilen ve yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Sen bilgisayar başında yokken GPU bir şeylerle uğraşıyor o zaman nasıl norton pc başında yokken hataları bulup denetliyorsa senin ekran kartında birşeylerle uğraşıyor. Ekran kartının modelini belirtir misin ? Asus ise GPU tweak yazılımından usage bölümlerinin, ısı değerlerinin ekran görüntüsünü atar mısın ?
 
Benim ekran kartım'dada aynı sorun vardı. Daha sonradan format attım düzeldi. Ardından bir idm crack ı indirdim onu cracklayınca tekrardan bas gösterdi silince düzeldi. Anladım ki o crack dan dolayı imiş. Sonradan mecburen idm nin orijinal tam sürümünü aldım artık hiç bir sorun yok:)
 
Driverım güncel AMD 13.4 sürümünde, Ekran kartım ASUS HD7970, idm'i uzun zamandır crackli olarak kullanıyorum zaten. Yeni olmaya başladı bu olay.

mauC.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bilgisayarımda böyle bir sorun vardı ekran kartında değildi ama işlemci sürekli %100 çalışıyordu normal işlem yapınca biraz düşüyordu seninki ekran kartında oluyor anlaşılan ben formatla çare bulmuştum.
 
Format atmak istemiyorum, formatı her zaman son çare olarak görmüşümdür. Idm'i bir silip tekrar deniyim olursa size dönerim.

Edit : Arkadaşlar, idm'i silip tekrar denedim ama sonuç değişmedi. Başka çözüm önerisi olan var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı