Çözüldü Ekran kartım PC açıldığı gibi tam güç çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

camelblack59

Zeptopat
Daha fazla  
Ekran kartım RX580 4 GB Dual fan, ikinci el olarak satın aldım. İlk aldığım sıralar böyle bir sorun çıkarmıyordu fakat aylardır bu sorunu yaşıyorum ve son 2 gündür neredeyse çözülemez durumda. PC'yi açtıktan sonra normal bir fan hareketinin ardından masaüstü ekranı geliyor ve yine normal bir şekilde uygulamalar açılıyor, ben klavyeye fareye elimi dahi sürmüyorum fakat birkaç dakikanın ardından ekran kartı tam güç çalışmaya başlıyor. Power'ım Rampage 400W +50 ve RX580 icin uygun 6'lı güç girişi yok bu yüzden HDD güç girişine takılan 6'lı kablo kullanıyorum, kısaca dönüştürücüyle kullanıyorum. Öncesinde birkaç kere yeniden baslatıp problemi çözebiliyordum fakat 2 gündür saatlerce kan ter icinde bu sorunla ilgileniyorum ve hiçbir bilgiye ulaşamadım internette, son çare olarak buraya geldim. Tam güç çalışmasıyla alakalı; 144W güç, 2600RPM fan hızı, 1350 frekans ve 1750 VRAM sabit çalışıyor ve sıcaklığı 80 dereceleri aşıyor. Ekran kartına hiçbir ayar yapmadım hiçbir şeyi değiştirmedim. Bu problem elektrik akımı ile mi ilgili yoksa kartın kendisinde mi bir problem var emin değilim ama yardımcı olabilirseniz cok mutlu olurum cok teşekkürler.

Ekran kartının sürücülerini kaldırıp yeniden kurun.

Ekran kartı açılırken tam güçte çalışıyor derken açılışta fan hızının tam güçte çalışması normal, amd driverı pc açılınca çalışmaya başlıyor ve fan hızını azaltıyor.

Ekran kartı açılırken tam güçte çalışıyor derken açılışta fan hızının tam güçte çalışması norma;
Açılıyor, hard disk açılacak uygulamaları açıyor ve çok geçmeden ekran kartı sabit tam güç çalışmaya başlıyor

Bunu birkaç defa yapmak durumunda kaldım fakat sorunu çözmediğini anımsıyorum, tekrar deneyeceğim teşekkürler

hocam tam olarak dün akşam bu problemi hallettim ve sıkıntısız bir şekilde çalıştı, sonrasında son sürümde bir problem olduğunu düşünüp sondan bir önceki sürümde bıraktım güncellemedim. Şimdi tekrar açtım bir teşekkür etmeye geleyim dedim fakat aynı sıkıntı yaşandı, bu sefer ddu ile yine bütün driver ve software'ı sildim ve şu an driver yüklememiş bi şekilde yazıyorum. Tekrar yüklediğim driver 24.1.1 en günceliyse 24.3.1 internette baktığım üzere rx 580 için en uygun driver adlı konular çok eski o yüzden ne yapacağımı bilemedim üstüne üstlük şu an fark ettim ki system32 dosyasında DriverStore diye bir dosya var ve içinde hala amd nin driverları duruyor, bunlara elle müdehale edeyim mi ve ne yapabilirim bir tavsiyen var mı?

@turko35408

Son düzenleme:
+ ek not, şu an fark ettim o driverstore dosyasının içinde FileRepository diye bir dosya var ve tamamen amd'ye ayrılmış. Dosyaların hepsinde amd64 ibaresi var. İşlemcim de amd bu yüzden olabilir mi yoksa ekran kartıyla mı alakalıdır?

@JakerT4 Efendim yine sorunumun muadili başka bir konudan isminizi gördüm, bi' fikriniz var mıdır?

Son düzenleme:
+ ek not, şu an fark ettim o driverstore dosyasının içinde FileRepository diye bir dosya var ve tamamen amd'ye ayrılmış. Dosyaların hepsinde amd64 ibaresi var. İşlemcim de amd bu yüzden olabilir mi yoksa ekran kartıyla mı alakalıdır?

@JakerT4 Efendim yine sorunumun muadili başka bir konudan isminizi gördüm, bi' fikriniz var mıdır?
İşlemci sürücüleridir.

Merak ettim; siz neden o dosyalara müdahale ediyorsunuz? Sorunlar o şekilde çözülmez.

Bu rehberi uygulayın, ekran kartında donanımsal bir sorun var mı görelim.

Sizin cevabınızla birlikte hiçbir şey yapmadım, sonradan fark ettim ki bazı dosyalar ekran kartını kurduğum zamanda kurulmuş ama çoğu direkt işletim sistemini kurduğum zamandan kalma. O dosyaları fark etmemin sebebi bilgisayar ekran kartı sürücüleri olmadan açıldığında normal olarak çözünürlük ayarları 5 tane ile sınırlıydı ve monitörüme en uygun olan düşük bi çözünürlükte açıldı fakat devamında ekran kaydı ve tekrar baktım normalde sürücüyü kurduktan sonra gelen monitörüme uygun çözünürlük ayarı ve dahası görüntü ayarlarına eklenmişti. Görev yöneticisinden amd ile ilgili çalışan şeyler gördüm ve sürücü kurmadan ekranı dolduran şeyin bu olduğuna kanaat getirdim ardından dosya konumundan baktım. Bir bilgim olmadığı için konuya bunu da dahil edip bilgilendirmek istedim.

İşlemci sürücüleridir.

Merak ettim; siz neden o dosyalara müdahale ediyorsunuz? Sorunlar o şekilde çözülmez.

Şu an sürücüyü kurup bakıyorum, çok teşekkürler şimdiden. <3

İşlemci sürücüleridir.

1718376412475.png

böyle bir hata ile kurulum bitti @turko35408

Son düzenleme:
Temiz Windows kurulumu deneyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

yardımcı olur diye düşünüyorum, mining'e ihtimal vermiyordum ama sanırsam en kötü ihtimal çıktı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı