Ekran kartım suya düştü ne yapabilirim?

Hiçbir şey olmaz kardeşim korkma... Bilgisayar kartlarının üzerlerinde çzel bir devre cilası var ve oksitlenme kolay kolay olmaz. Sadece katını iyi kurut ve kuruduğuna emin olduktan sonra tak hiçbir şey olmaz.

2019 senesinde Quadro P4000 ekran kartı + MSI X99'a 2011V3 anakart +Intel 6800K işlemci ve 32 GB RAM + SSD + HDD + GX6 mouse + modemler ve swiçler şarj aletlerim, çok şiddetli yağan yağmurlarda çatının tüm suyunun bina içine akmasından dolayı benim odam suyla dolmuştu ve tüm parçalar şelale şeklinde akan sunun altında 2 gün kalmıştı. Hem de fişe takılı ve ve çalışır vaziyette...

Makineyı 2018'de 15000 TL'ye toplamıştım. Mükemmel hızlı ve süper stabiliteye sahipti. Performansına diyecek yoktu.

Ben hemen bütün parçaları söktüm ve her parçayı da kendi içinde söktüm. Yere siyah bir bez serdim ve 3 gün boyunca fabrikanın önünde güneşin altında kuruttum. Sonra yeniden montaj ve bismillah diyerek açtım. Ve çalışmaya devam ettim sorun yok.

Yani tecrübeyle sabit olarak = hiçbir şey olmaz iyi kurut ve tak çalıştır.

Intel + envidya + googıl + mikrosoft gardaşlığı ve yandeks dostluğu adına...

Saygılarrr. R. Rrrr.

Düzeltme şansım var mı? Tamirciye versem ne kadar tutar?
Kart suya düşerken ve sudan çıktığından beri hiç elektrik verilmemişse ayrıntılı şekilde kurutulup temizlenirse çalışır. Ek bir işleme gerek yok.

Kart suya düşerken çalışıyorsa ya da çıkardıktan sonra çalıştırmayı denediysen bir yerde kısa devre olmuştur ve bir yerde arıza vardır. Tamir ücreti arıza boyutuna göre değişir.

Son düzenleme:
Çözüm basit, technopat'ın boş,beleş tayfası dalga geçmeye hemen gelmiş. Pirince koy diyenler zaten köy kafası ile yaşıyor sanırım.

Ekran kartı blokları, pedler, vida,fanlar,ekran kartı backplate,chipset veya ram soğutucu ekstralar.

Tüm saydıklarım tamamen çıkarılır ve ekran kartı sade biçimde bırakılır.
Suya düşen kart saç kurutma makinesi ile sıcak hava ile uzaktan, dikkat et buraya uzaktan diyorum.
Havayı sağlı sollu atarsınız ve kuru bez ile kurularsınız.

İzopropil alkol ile kartı bir güzel yıkayın. Diğer parçaları da kurutun ve garanti bir gün hava almaya bırakın.

Tüm parçaları birleştirip macun sürerseniz kart sorunsuz çalışacaktır.

Çözüm basit, technopat'ın boş,beleş tayfası dalga geçmeye hemen gelmiş. Pirince koy diyenler zaten köy kafası ile yaşıyor sanırım.

Ekran kartı blokları, pedler, vida,fanlar,ekran kartı backplate,chipset veya ram soğutucu ekstralar.

Tüm saydıklarım tamamen çıkarılır ve ekran kartı sade biçimde bırakılır.
Suya düşen kart saç kurutma makinesi ile sıcak hava ile uzaktan, dikkat et buraya uzaktan diyorum.
Havayı sağlı sollu atarsınız ve kuru bez ile kurularsınız.

İzopropil alkol ile kartı bir güzel yıkayın. Diğer parçaları da kurutun ve garanti bir gün hava almaya bırakın.

Tüm parçaları birleştirip macun sürerseniz kart sorunsuz çalışacaktır.

İnşallah seni duymuştur üstünden zaman geçti ama ne yaptı acaba 🧐

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı