Ekran kartım suya düştü ne yapabilirim?

Tiner fazla ağır gelmez mi?

Devre kartı temizleyici sprey var, onlar bence daha mantıklı.
Sonuçta arkadaş içmeyecek neden ağır gelsin. :) Her evde saf alkol bulunmayabiliyor. Vardır diye alternatif olarak yazdım. Ekran kartı tamiri yapan bir YouTube kanalında temizlik için tiner kullandığını, bir sorun olmadığını söylüyordu. Onun yalancısıyım ama şahsen acil durumlar dışında tiner kullanmazdım.

En başta üst soğutma bloğunu komple sökün. GPU çipini görene kadar. Ardından gördüğünüz her su damlasını peçete ile alın. Ardından ekran kartını sıcak bir ortama soğutma bloğu üzerinde değil iken bırakın. 24 saat beklesin. Tam sıcacık güneş altına koymayın ama. Bekledikten sonra sadece GPU'nun kendisini soğutma bloğunu değil pirince koyun 24 saat beklesin. Bekledikten sonra çıkarın, fan, soğutma bloğu vesaireyi takın sisteme monte edin ve dua edin çalışsın. Çalışırsa süper. Çalışmazsa yol mağazaya.

Siz nasıl insanlarsınız? Pardon "insan" demişim.
Herkes aynı şeyi önermiş. Sen hala mantıklı bir cevap vermiyorsun.

Kartı takip denedin mi? Denemediysen hemen sök tüm parçaları. Kurut.

Yaptığın şeyleri de yaz, millete laf anlatma. Burada senin için vaktimizi ayırdık, yapman gerekenleri söyledik, hala millete laf atıyorsun.

Herkes aynı şeyi önermiş. Sen hala mantıklı bir cevap vermiyorsun.

Kartı takip denedin mi? Denemediysen hemen sök tüm parçaları. Kurut.

Yaptığın şeyleri de yaz, millete laf anlatma. Burada senin için vaktimizi ayırdık, yapman gerekenleri söyledik, hala millete laf atıyorsun.

Adam akıllı cevap yazanlardan Allah razı olsun.

Hocam tamamen oksitlenmeye bağlı bir durum bu. Yapılabilecek şeyler önerilmiş zaten. Tek yapabileceğiniz ekran kartının fanlarını vb. sökmek ve iyice kurulanana kadar birkaç gün beklemek. Pirinç önerisini "Türk işi" diye hafife almayın, pirincin gerçekten etkisi var. Gerisi besmele ve şans işi. :(

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı