Ekran kartımı doğru taktım mı?

Hocam şimdi 6'lı vardı yani 3-3. Onu ben mandalı sıkmadan direk taktım dibine kadar şimdi de çıkmıyor neden? Mandalı çekip çıkartmaya calisiyoruz çıkmıyor ne yapacağız?

Hocam fotoğrafları atıyorum test edilip gönderildiği için acaba direk koymuşlar mı?Eki Görüntüle 1567450

Şu alttaki kabloların fotoğrafında bir tane 3'lü bir tane 4'lü yan yanaydı. Bitanesi o yukarıda boşta kalan lastikle bağlanmıştı. Yani yedek falandır herhalde. Direk böyle taktım doğru mu?

Bir yardımcı olabilir misiniz hocam içimde kaldı acayip.

Hocam ayrıca annem ile bu pinleri buraya koyduk ve koyduktan sonra bir türlü çıkaramadık. Çıkmaması normal mi siz nasıl çıkartıyorsunuz?
Mandala basıp sağlamca çekince geliyor bende. Kablolar doğru duruyor gibi ama 3 pinliyi net algılayamadım. Yine de düzgün geldi çünkü CPU ile GPU karışır sadece ve CPU'lar 6 pin olmuyor diye hatırlıyorum. Vida kısmında ise hafif bir yamukluk var, ona bir bakın eğer düzeliyorsa düzeltin.

Zaten kablolar standart. Önemli olan PSU'da nereye taktığınız. PCI ya da GPU yazsın girişlerin üstünde.

Ayrıca Enter'a basıp gitmişim az önce.😕

Mandala basıp sağlamca çekince geliyor bende. Kablolar doğru duruyor gibi ama 3 pinliyi net algılayamadım. Yine de düzgün geldi çünkü CPU ile GPU karışır sadece ve CPU'lar 6 pin olmuyor diye hatırlıyorum. Vida kısmında ise hafif bir yamukluk var, ona bir bakın eğer düzeliyorsa düzeltin.

Zaten kablolar standart. Önemli olan PSU'da nereye taktığınız. PCI'ya da GPU yazsın girişlerin üstünde.

Ayrıca Enter'a basıp gitmişim az önce.😕

Gaming gende sistem takılıp geldiği için bir tane 8 pin, bir tane 6 pin yan yana geldi. Yedek olarak küçük kelepçeye sarılmış 2 pin geldi fakat onlara dokunmadım çünkü yedek gibiydi. Sonra 8 pinliyi yan yana taktım. Bir tane farklı kablodan gelen 6 PIN'i 6lıya taktım.

1668013540799.png

Yazdım hocam resmin üstüne.

Gaming gende sistem takılıp geldiği için bir tane 8 pin, bir tane 6 pin yan yana geldi. Yedek olarak küçük kelepçeye sarılmış 2 pin geldi fakat onlara dokunmadım çünkü yedek gibiydi. Sonra 8 pinliyi yan yana taktım. Bir tane farklı kablodan gelen 6 PIN'i 6lıya taktım.
8 pinler 6+2 pin ise sıkıntı yok. Ben olsam 6+2'nin 6 pinini kullanırdım ama sadece 6 pin de olur. PSU'da doğru yere taktığınıza emin olun.

Bir de hocam kasam biraz küçükmüş ekran kartının güç giriş kabloları ile temperli cam çakıştı. Ekran kartı güç kabloları mecburen gözüküyor böyle mi olması lazım?

8 pinler 6+2 pin ise sıkıntı yok. Ben olsam 6+2'nin 6 pinini kullanırdım ama sadece 6 pin de olur. PSU'da doğru yere taktığınıza emin olun.

Hocam vallahi ekran kartını taktım vidalayıp sabitledim sonra o güç pinlerini taktım. PSU'da bir şey mi takıyorduk?

Hocam vallahi ekran kartını taktım vidalayıp sabitledim sonra o güç pinlerini taktım. PSU'da bir şey mi takıyorduk?
Hocam benim kafa bayağı gitmiş, biraz yorgunum da. PSU'nun modüler olması lazım dediğim olay için. Sizinki yüksek ihtimal modüler değil o yüzden sıkıntı yok.

Hocam benim kafa bayağı gitmiş, biraz yorgunum da. PSU'nun modüler olması lazım dediğim olay için. Sizinki yüksek ihtimal modüler değil o yüzden sıkıntı yok.

Hocam FSP 650W PSU var ki zaten test edildiği için sadece ekran kartı ve güçlerini takıyorum. Modüler ne demek bilmiyorum ama gerek yok sanırım. Zaten PSU'dan ekran kartına kablolar yanındaydı direk onu alıp taktım.

Hocam FSP 650W PSU var ki zaten test edildiği için sadece ekran kartı ve güçlerini takıyorum. Modüler ne demek bilmiyorum ama gerek yok sanırım. Zaten PSU'dan ekran kartına kablolar yanındaydı direk onu alıp taktım.
Modüler PSU'da sadece gerekli kabloları güç kaynağına takmak mümkün. Modüler olmayanda güç kaynağına bağlı kablo yığını geliyor.

Modüler PSU'da sadece gerekli kabloları güç kaynağına takmak mümkün. Modüler olmayanda güç kaynağına bağlı kablo yığını geliyor.

Acayip içimde kaldı acaba doğru taktım mı diye. Eğer bilgisayar çalışırsa sıkıntı yok de mi? Bir de şey diyecektim ekran kartının anakarta montajlandığı çipin yarım kalma gibi bir durumu yok değil mi? Sokete tam girmediği sürece ekran kartı çalışır mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı