Ekran kartına el çarpması sorun yaratır mı?

Lourain

Centipat
Arkadaşlar ekran kartının sesini dinlerken elim fane çarptı iki kez, bir şey olmuş mudur?
Bir de ekran kartım fanları durmaya yakın titriyor. Sağ taraf demir borularının olduğu yer. Neden acaba? Sağ tarafı yani aşağı yukarı titriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
O biraz da nasıl çarptığına bağlı, sert çarptıysan bağlantı noktaları hasar görmüş olabilir bundan dolayı titreme yapar, fan çalışırken elinle tut titreme kesiliyorsa zarar görmüştür.

Olabilirde olmayabilirde. Nekadar şiddetli çarptığınıza bağlı. Fanın yukarı aşağı titremesinin sebebi yerine oturmuyor olabilir. Yamukluk olabilir. Görmeden net bişey söyleyemeyiz.

Bir şey olmaz. Titreme elinin çarpmasından kaynaklı olsaydı fanlar dönerken de ses yaparlardı. İçerisindeki rulman bilyeleri ssssss diye sürtünüp öterdi. Burası da haydar dümen köşesi gibi olmuş. Ufak tefek sorunlardan korkan yazmaya başlamış. Titreme muhtemelen ekran kartı hafif havada kaldığı için oluyordur ya da metal yüzeyler birbirine hafif çarptığı için oluyordur. Ben o tür yüzeylere genelde kumaş bant yapıştırıyorum ki tittreşime sebep olan parçaların arasında yumuşak takoz görevi görsün, titreşimi emsin. Tavsiye ederim. Kasa kapaklarımın arasına bile böyle yapıyorum fan titreşimi vs de olmasın diye. (kasam dandik titriyor :D )

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı