(İlginç bir şekilde
çözüldü)
Başlangıçta da şüphelendiğimiz gibi iki farklı sorun bir aradaymış (anladığım kadarıyla).
@Ersin Erkal pompanın çalışmadığını fark etmişti; Recep Baltaş'ın "Bu kabloları nereye saplayacağız" temalı çalışmasını ID-Cooling'in kablo videolarıyla birleştirerek uzay-montaj yaparken özellikle pompa ile PSU arasındaki bağlantıları isabetli yapmaya özen gösterdim ve monitöre görüntü gelmemesine rağmen ısınıp kapanma sorunu böylece çözüldü.
İki farklı sorunun bir arada olmasının esprisi biraz da bu ısınma kısmındaymış: Soğutma sistemi gerektiği gibi işlemediğinden, yeni toplanmış sistemin uyum içinde çalışmaya başlaması için gereken süreye bir türlü ulaşamıyormuş. Bu arada, "gereken süre"den kastım tahminen 40 dakika gibi bir şey ama bu bilgiden emin olmak mümkün değil.
Şöyle ki, BIOS güncellemesi bir türlü gerçekleşmediği (BIOS flash ışığı bir türlü sönmediği) için vurup kafayı yattım, galiba 40-45 dakika uyukladım. Döndüğümde ışık hâlâ yanıyordu. ASUS'un açıklamalarında, işlem bitene kadar bilgisayarı açmamamızı söylemesine rağmen "Lan belki işe yarar" deyip Power tuşuna bastım ve görüntü cart diye geldi. EUFI ekranına göre ana kart 2007 versiyonundaydı, elimdeki güncelleme 2600 küsurdu (yani gerçekten de güncelleme olmamış). BIOS güncellemesini yaptım, bilgisayarı kapatıp demonte ettim, sonra da yavaş yavaş kasaya yerleştirmeye başladım. Birazdan tamamlayıp işletim sistemi kurulumuna girişeceğim.
Harcadığınız tüm çabalar için çok teşekkür ederim. Sistemi toplamaya niyetlendiğimde, parçalar hakkında bilgi sahibi olmaya çalışırken de her daim buranın desteğini gördüm. Gerek Sosyal kısmı gerek Ali ve Recep ikilisi inanılmaz yol gösterici oldu. Herkes sorunum hakkında kafa yordu, gözyaşlarımı silip sırtıma iki kez vurarak "Hadi hadi yaparsın," dedi.
Herkese her şey için çok tekrar tekrar teşekkür ederim.