Ekran kartına OC yapmak ne gibi sorunlara yol açar?

''Ekran kartına OC yapmak ne gibi sorunlara yol açar?'' sorum bu arkadaşlar. Birkaç gün önce konu açmıştım ekran kartımda yaşadığım sorunlarla ilgili. Bir sürü çözüm yazıldı ancak hiçbiri işe yaramadı. Garantiye yollayamadım çünkü süresi geçti artık. OC yaptım ve sorunlar geçmiş gibi duruyor. OC ne gibi sorunlara yol açar? Kartın ömrü kısalması v.b. açısından. Herkese teşekkürler.

Kartin omrunun kisalmasi abartili olmadigi surece onemli bir miktar olmayacaktir. OC Sentetik ve gercek test ortamlarinda test edilip artifact yakalanmaz denk gelinmez ise sorun olan bir durum degildir.

"Ekran kartına OC yapmak ne gibi sorunlara yol açar?" Sorum bu arkadaşlar. Birkaç gün önce konu açmıştım ekran kartımda yaşadığım sorunlarla ilgili. Bir sürü çözüm yazıldı ancak hiçbiri işe yaramadı. Garantiye yollayamadım çünkü süresi geçti artık. OC yaptım ve sorunlar geçmiş gibi duruyor. OC ne gibi sorunlara yol açar? Kartın ömrü kısalması vb. Açısından. Herkese teşekkürler.

Güç tüketimi ve sıcaklığı biraz yükselir sadece ama çok değil. Yani fan hızını biraz arttırabilirsin ve sadece NVIDIA kartın varsa OC yap çünkü AMD tarafında hem WattMan sorunları olabiliyor hem de OC potansiyeli genel olarak NVIDIA'ya kıyasla daha düşük.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı