Laptoplarda ısınma uzun vadede ne gibi sorunlara yol açar?

Lord345

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF Gaming A15 FA507NVR

NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 Laptop GPU 8GB GDDR6
Meslek
Öğrenci (Mezun)
RAM
16GB
Ekran kartı
NVIDIA® GeForce RTX™ 4060
Anakart
Asus TUF Gaming A15 FA507NVR-LP005
İşlemci
AMD Ryzen 7 7435HS, 3100 Mhz, 8 Çekirdek
Merhabalar dostlar, sizlere neredeyse herkesin illaki internette arattığını düşündüğüm "Laptop'da ısınma ne gibi sorunlara yol açabilir?" sorusunu sormak istiyorum. Yaklaşık 3 ay önce Asus Tuf Gaming A15 Laptop aldım ve gayet memnunum herkese de tavsiye ederim. Ancak bazıları ısınma sorunu olduğu için alınmayacağını söylüyor. Gerçektende ısınıyor evet, ama bunun nasıl bir zararı var bilmiyorum. Sizlerden ricam merak edenlerin kafasında soru işareti bırakmamak için bu konuyla ilgili gerçekten bilgisi olanların yorum yapması. Herkese iyi forumlar.

Bende de HP var UE'de full grafikte bile anca 80'lere çıkıyor. Marka kötülemeyin de bilgisayarlarınızı düzgün, bakımlı kullanın.
Aynen öyle hocam size katılıyorum HP Laptopları fazla zorlamadığınız sürece baş ağrıtmıyor gayet iş görür bence.

Ben jenerasyonel olarak bakıyorum kullanıcılara, kışın cayır cayır mutlu çalışan sistemim neden yazın çalışmıyor diye soru soruyorlar, oysa bedava organlar var bunun için.
Bizim kronik Victus 16 modellerinden bahsetmişsin. Kışın mutluyuz yazın cayır cayır yanıyor. Fabrikasyon ne sürmüşler buna sonra problem yaratıyor. Soğuyunca macun yaramıyor buna. O yüzden termal pad ısınan cihazlar için daha iyi diyorlar.

Bakımlı kullanın.

Şu laf beni güldürdü. Beni servisten arayıp bilgisayarına iyi bakmışsınız diyen birine bunu mu diyorsun? Bazı bilgisayar ellerine geliyormuş kedi tüyü gibi her türlü şey içinden çıkıyor demişti. Laf sokmak için yazmayın lütfen herkes sizin gibi değil. Ben bilgisayarı baktığım kadarıyla kimse bakmıyordur öyle titiz temiz insanım. Ellerim teri geçmesin diye avucum temas ettiğim yerede bez koyup elimi yıkayıp öyle oturuyorum bilgisayar başına. Kullandığım tüm cihazlara bakım yaparım yalnız bilgisayar değil.

Marka açısından elbette problemli tasarımlar veya üretimler mevcut ancak bakımsızlık daha fazla katiliyorum sana: Ben jenerasyonel olarak bakıyorum kullanıcılara, kışın cayır cayır mutlu çalışan sistemim neden yazın çalışmıyor diye soru soruyorlar, oysa bedava organlar var bunun için.
Aynen öyle. Aynı sistemimi kullanan farklı kişiler benim işkence çektirdiğim kadarının 10'da 1'ini bile yapmadan sistemi nasıl yoruyorlar anlamıyorum. Sonra da suçu cihazdan arıyorlar.
Bazı modeller termal macun işe yaramıyor pump out yapıyor. Ben bakımı Thermal Grizzly gibi kaliteli macunla yaptım kısa süre etki ediyor. Başka macun denendi aynı, servis macunu zaten dandik. Seni şöyle bu konuya alalım.

Bizim kronik Victus 16 modellerinden bahsetmişsin. Kışın mutluyuz yazın cayır cayır yanıyor. Fabrikasyon ne sürmüşler buna sonra problem yaratıyor. Soğuyunca macun yaramıyor buna. O yüzden termal pad ısınan cihazlar için daha iyi diyorlar.

Şu laf beni güldürdü. Beni servisten arayıp bilgisayarına iyi bakmışsınız diyen birine bunu mu diyorsun? Bazı bilgisayar ellerine geliyormuş kedi tüyü gibi her türlü şey içinden çıkıyor demişti.
Her markanın kronik sorunları olan modelleri var zaten. Şu an çamurlamaktan başka bir şey yapmıyorsunuz.
Bakımdan kastım sadece donanım değil. Beni de siz güldürdünüz sağ olun. Tartışmaya gerek yok.
Aynen öyle hocam size katılıyorum HP Laptopları fazla zorlamadığınız sürece baş ağrıtmıyor gayet iş görür bence.
Ben zorluyorum yine de başım ağrımıyor. İyi ki almışım. Asus'a 70K vereceğime biraz daha kalitesiz ama aynı performansa 50K verdim benim kafam rahat şahsen.

Şu an çamurlamaktan başka bir şey yapmıyorsunuz.
Yahu kafayı mı yedin dostum ne diyorsun? Ne çamuru aç bak mailler de bile bu duruma normal diyor teknisyen. Sizinle tartışmak istemiyorum. Marka fanboyu olmuş yazıyor. Belli bir modelle ne demek, servisten her gelen cihaz 100 derece sıcaklıkta çalışıyor, araştırsan az göreceksin onlarca konu açılmış bu forumda. 2023'te yeni üye olunmuş genç arkadaşı ciddiye alamaya gerek yok tecrübesi yok ne dediğini bilmiyor. Öğrenecek daha pişmesi lazım bunun.

'HP Victus 16 hall sensör çalışmaması' konusundaki mesaj Çözüm: HP Victus 16 hall sensör çalışmaması

Yahu kafayı mı yedin dostum ne diyorsun? Ne çamuru aç bak mailler de bile bu duruma normal diyor teknisyen. Sizinle tartışmak istemiyorum. Marka fanboyu olmuş yazıyor. Belli bir modelle ne demek, servisten her gelen cihaz 100 derece sıcaklıkta çalışıyor, araştırsan az göreceksin onlarca konu açılmış bu forumda.

'HP Victus 16 hall sensör çalışmaması' konusundaki mesaj Çözüm: HP Victus 16 hall sensör çalışmaması
S1035-NT kullanıyorum. Emin ol senin 1 yılda zorladığın kadar 3 ayda daha fazlasını zorluyorumdur. Bende 1 gün bile 85'in üstüne çıkmadı. En son 7 ay önce bakımını yaptırdım. Bende problem yoksa demek ki bütün markada problem yok. Her gelen cihaz beni ilgilendirmiyor. Ben kendi kullanımımı biliyorum. Bende de aynı sorun olsa dediğine katılacağım.

Sorunlu HP Victus 16 modellerini hala öneren var cidden komik bir durum.

Baksın işine, markayla tecrübe yaşamışız onlarca kişi aynı tecrübeye sahip markayı kötülüyorsun diyor.

S1035-NT kullanıyorum. Emin ol senin 1 yılda zorladığın kadar 3 ayda daha fazlasını zorluyorumdur.

Yahu arkadaş S1 serisi daha yeni S1 serisinde daha sorun çıkmadı geçsin bir zaman bizde ilk aldığımızda söylediğin sıcaklığı geçmiyordu zaten halen bilmeden konuşuyorsun. Cahil diyeceğim saygısızlık yapmış olacağım neyse seni anladı forumdakiler.

Bu forumda ban yersem bunlar yüzünden yerim zor sabrediyorum bir şey dememek için. Normalde son banı bu arkadaş üye olmadan önce yemişim.

Yahu arkadaş S1 serisi daha yeni S1 serisinde daha sorun çıkmadı geçsin bir zaman bizde ilk aldığımızda söylediğin sıcaklığı geçmiyordu zaten halen bilmeden konuşuyorsun. Cahil diyeceğim saygısızlık yapmış olacağım neyse seni anladı forumdakiler.
Yeni, eski, 0, 2. el yine beni ilgilendirmiyor en az 1.2 yılı aşkındır kullanıyorum. 7 aydır bakım yapmamışım. Hâlâ gömmeye çalışıyorsun. Bir de utanmadan cahil diyorsun.
Şu laf beni güldürdü. Beni servisten arayıp bilgisayarına iyi bakmışsınız diyen birine bunu mu diyorsun? Bazı bilgisayar ellerine geliyormuş kedi tüyü gibi her türlü şey içinden çıkıyor demişti. Laf sokmak için yazmayın lütfen herkes sizin gibi değil. Ben bilgisayarı baktığım kadarıyla kimse bakmıyordur öyle titiz temiz insanım. Ellerim teri geçmesin diye avucum temas ettiğim yerede bez koyup elimi yıkayıp öyle oturuyorum bilgisayar başına. Kullandığım tüm cihazlara bakım yaparım yalnız bilgisayar değil.
Bu metninden gayet iyi anlaşılıyor her şey. Bakım demek sadece donanımsal bakım öyle değil mi? Zeki şey seni.

Sağ ol, iyi forumlar.

Kronik sorunlu HP Victus 16 modellerini hala öneren var cidden komik bir durum.
Hocam konu farklı noktalara saptı ama şunu söylemeden duramayacağım bir başka konuda ACER'i savunup burda HP ye yok sorunlu bilmem ne diyorsun. Allah aşkına araştır biraz bi gör. ACER en son alacağım markadır. Lütfen daha fazla bu konunun dışında yorum yapmayalım.

Hocam konu farklı noktalara saptı ama şunu söylemeden duramayacağım bir başka konuda Acer'i savunup burada HP'ye yok sorunlu bilmem ne diyorsun. Allah aşkına araştır biraz bir gör. Acer en son alacağım markadır. Lütfen daha fazla bu konunun dışında yorum yapmayalım.

Acer'in kronik sorunu yok arkadaşım neyini anlamıyorsunuz bir anda ekran gidip gelmiyor veya bir anda anakart yanmıyor.
HP Victus 16 ve Lenovo LOQ modellerinin bazıları kronik sorunlu dünden beri yokum ben burada biliyorum bazı şeyleri.
Sizin araştırmanızı tavsiye ederim.

HP Victus 16 teknik servisten geldikten sonra sıcaklığı 100'e fırlıyor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı