Ekran kartinda AMD mi NVIDIA mi?

• Konuyu başlatan noxz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 135
  • Görüntüleme 6.250
Hocam herkes isin izlemeyi ovuyor ama. AMD'yi cok gomuyorlar. Kart deli gibi guc tuketiyor.

Hocam ışın izlemeyi kim övüyor Allah için millet RTX modunu 30-60 FPS mod olarak görüyor (çoğu yabancı forumda dalgası dönüyor) ışın izlemeye sahip oyun sayısı ileride artsa bile bu oyunlara sahip olabileceğimiz tamamen soru işareti. Yol izleme dışında ışın izlemeye herhangi bir yenilik gelmedi (yol izlemeye sahip oyun sayısı az ve en az RTX 4070 lazım :D) sadece oyun oynayacaksan AMD ekran kartı al geç en azından VRAM sıkıntısı yaşamazsın.

Hocam ışın izlemeyi kim övüyor Allah için millet RTX modunu 30-60 FPS mod olarak görüyor (çoğu yabancı forumda dalgası dönüyor) ışın izlemeye sahip oyun sayısı ileride artsa bile bu oyunlara sahip olabileceğimiz tamamen soru işareti. Yol izleme dışında ışın izlemeye herhangi bir yenilik gelmedi (yol izlemeye sahip oyun sayısı az ve en az RTX 4070 lazım :D) sadece oyun oynayacaksan AMD ekran kartı al geç en azından VRAM sıkıntısı yaşamazsın.
hocam amd icinde cok fazla negatif yorum var. teknolojileri kotu deniyor guncelleme almiyor diyorlar. tamam vram konusunda sorun yasamam ama rtx surekli guncelleme aliyor. ve isin izleme modunu bir cok oyunda izledim baya fps farki yaratiyor. sadecr oyun oyniyacagim evet gundelik kullanacagim. ama avantaj olarak amd bir tik altta kaliyor.varsa tavsiyeniz lutfen soyleyin amdli bir sistem vs. ama amdye sicak bakamiyorum

Her zaman saf güçten yana olun RTX ve DLSS i ben boş bir teknoloji olarak görüyorum Nvidia gereksiz abartılıyor yok özelliği çokmuşta şuymuş buymuş bir işe yaramayan özellikler 3070Ti vardı satıp RX6800XT aldım iykide almışım gücü hissettim resmen.

Her zaman saf güçten yana olun RTX ve DLSS i ben boş bir teknoloji olarak görüyorum Nvidia gereksiz abartılıyor yok özelliği çokmuşta şuymuş buymuş bir işe yaramayan özellikler 3070Ti vardı satıp RX6800XT aldım iykide almışım gücü hissettim resmen.
bir tavsiyeniz var mi? uzun vade kullanicam ve uzun vade de amd uzer diyorlar hocam.fazla guc tuketimi isinma problemi ve yazilimsal sorunlari devam ediyor diyorlar. kafam karisik

bir tavsiyeniz var mi? uzun vade kullanicam ve uzun vade de amd uzer diyorlar hocam.fazla guc tuketimi isinma problemi ve yazilimsal sorunlari devam ediyor diyorlar. kafam karisik
Tam tersine Güç tüketimi az yeni AMD kartlarda ısınma problemi de yok yazılım problemi de yaşamadım kim diyor bunları anlamadım RX7700XT alın tabikide 4060 ile aynı kulvarda bile değiller 7700XT ezip geçiyor FSR gibi teknolojilerinde kullanmana gerek yok zaten güçlü bir kart kullanmanı da önermiyorum zaten.

Tam tersine Güç tüketimi az yeni AMD kartlarda ısınma problemi de yok yazılım problemi de yaşamadım kim diyor bunları anlamadım RX7700XT alın tabikide 4060 ile aynı kulvarda bile değiller 7700XT ezip geçiyor FSR gibi teknolojilerinde kullanmana gerek yok zaten güçlü bir kart kullanmanı da önermiyorum zaten.
anliyorum hocam. butcem kisitli benim. rami ssdyi yukseltip aliyorum hani cikabilicegim max butce 33k falan. o paraya da 7700xt alamam gibi yani oyle bi sistem alamam. fps farki.olarak da 4060 ile cok asiri bi fark goremedim. eger gozunuze carpan bi sistem olhrsa incelemek isterim

Arkadaşlar yakin zamanda sistem toplayacagim fakat aklimda tonla soru var ve bunlarda birisi de NVIDIA kart mi yoksa AMD mi? Cogu kisi kac gucu olarak AMD diyor ama bir kesim de teknolojisi icin NVIDIA diyor. Ayni paraya 12 GB VRAM ile X7700 mi yoksa 4060 mi almalıyım Kafamda bir suru soru var. AMD'nin kotu yanlari neler. FSR'si duzgun calismiyor deniyor. Sizce AMD alirsam sorun yasar miyim? PSU olarak kac watt tercih etmeliyim. Bilenler yardimci olursa sevinirim.
Dostum tavsiyem biraz bekle, yeni nesil ekran kartları çıktığı zaman fiyatlarda ne tür değişiklikler olucak, almaya değer olucak mı falan onları bir görelim

Şahsen üst düzeyde klâsik tavsiye Nvidia ile gitmek, üst düzeyden kastım 4090 falan, ama daha uygun fiyatlı taraflardan bir şey arıyorsan AMD'de verdiğin para başına aldığın performans ile Nvidia yarışamaz, çünkü saf güç olarak çok iyiler ve VRAM'leri fazla. AMD tarafında en bilindik problem driver sorunları ama çevremden duyduğum kadarıyla büyük bir ölçüde iyileşme var, en azından şuan pek sorun yaşamıyorlar, Nvidia tarafında ben şahsen DLSS gibi özellikleri daha çok beğeniyorum

Dostum tavsiyem biraz bekle, yeni nesil ekran kartları çıktığı zaman fiyatlarda ne tür değişiklikler olucak, almaya değer olucak mı falan onları bir görelim

Şahsen üst düzeyde klâsik tavsiye Nvidia ile gitmek, üst düzeyden kastım 4090 falan, ama daha uygun fiyatlı taraflardan bir şey arıyorsan AMD'de verdiğin para başına aldığın performans ile Nvidia yarışamaz, çünkü saf güç olarak çok iyiler ve VRAM'leri fazla. AMD tarafında en bilindik problem driver sorunları ama çevremden duyduğum kadarıyla büyük bir ölçüde iyileşme var, en azından şuan pek sorun yaşamıyorlar, Nvidia tarafında ben şahsen DLSS gibi özellikleri daha çok beğeniyorum
beklemek istemiyorum kanka ya. vram konusunda haklisin lakin dedigin gibi teknoloji olarka nvidia onde. amd icin forumlarda hala cok sikayet var. sanirim nvidia alacagim.

Hocam AMD icinde cok fazla negatif yorum var. Teknolojileri kotu deniyor guncelleme almiyor diyorlar. Tamam VRAM konusunda sorun yasamam ama RTX surekli guncelleme aliyor. Ve isin izleme modunu birçok oyunda izledim bayağı FPS farki yaratiyor. Sadecr oyun oynayacagim evet gundelik kullanacagim. Ama avantaj olarak AMD bir tik altta kalıyor. Varsa tavsiyeniz lutfen soyleyin AMD'li bir sistem vs. ama AMD'ye sıcak bakamiyorum.

Işın izleme modu NVIDIA'ya özel desek yeridir, çoğu oyunda açmaya gerek yok atıyorum 100-200 FPS alacakken neden 60 FPS alasın ki? AMD'nin teknolojileri kötü değil driver "sorunları" var deniliyor hala (kullanmasını bilmeyenler için :d) AMD ekran kartı üzmez aga kendim RTX 4060 kullanıyorum ve Forza MS8, FH5 gibi oyunlarda VRAM yetersizliği sorunu alıyorum :D

beklemek istemiyorum kanka ya. vram konusunda haklisin lakin dedigin gibi teknoloji olarka nvidia onde. amd icin forumlarda hala cok sikayet var. sanirim nvidia alacagim.
Nvidia alırsan yine pişman olmazsın, demeye çalıştığım AMD tarafında verdiğin para ile daha iyi performans alırsın, Nvidia ile yine kafan rahat olur, nasıl bir bütçede düşünüyorsun bilmiyorum ama 4070 bence en fiyat performans kart şuan

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı