Ekran Kartında Markanın Önemi

Yani aslında burda büyük rol oynayan markaların sağladığı servis hizmeti olmalı bence MSI,Asus gibi markalar bu konuda iyiler ve diğerlerine oranla aynı GPU'yu daha fazla OC ile daha performanslı sunuyorlar tabi aradaki fark atla deve değil.

Konu açılmış artık diye yeni konu açmak istemedim. Ben anakart ve ekran kartı markalarını Gigabyte olarak seçdim ve siparişi 2gün sonra vericem. Sizce değiştirip Asus veya Msi yapmalı mıyım? (H110M-A ve GTX1050Ti)

• Ekran kartı alırken markaya çok dikkat edilmeli mi?
  • Zotac GTX 1050 modeli biraz daha uygun fiyatlı.
  • Sizce markanın uzun ömürde, ileri dönüşlülük farkı olur mu?
Markadan çok bütçe ve görünüş olayıdır bu. Msi büyük fanlı kırmızı ve siyah kartlar yapıyor GamingX serisi adı altında onu seviyorsan paran da yetiyorsa al onu. Sevmiyorsan başka markalara bak. Verdikleri performans hepsinin aynı, aralarında 1-2FPS fark olur bazılarının o fabrika çıkışında oynandıkları içindir, kendin rahatlıkla o farkı kapatabilirsin. Görünüşe ve parasına bakarak al yani.

Zotac uygun fiyatlı evet ama sadece Nvidia ekran kartları üreten sağlam bir markadır tercih edebilirsin gönül rahatlığıyla.

Markanın pek olmaz ama modelin olur. Mesela Nvidia kartları Dx11'de çok daha iyi performans veriyor AMD kartlarına kıyasla. AMD kartları da Dx 12'de nvidia'dan daha iyi performans veriyor. Yeni çıkacak oyunların Dx12 destekli olduğunu düşünürsen şu anda başa baş olan 1Nvidia 1AMD kartından AMD olanı ileride ki oyunlarda daha iyi performans verecektir.

Sorduğun soruların dışında özetle bazı şeyler söyleyeyim:
RAM'e değil kartın model numarasına bak. Çok eski olan kartları alma. Pahalı diye iyi sanma. Bilmiyorsan, almadan önce "xxx Ekran Kartı Alınır mı?" ya da "Nasıldır?" diye yine konu açarsın ve biz de sana yardım ederiz.

bobin, sarmal vs. desen hepsi aynı şeyler.
Hepsi aynı değil. Markalar onları kendi seçiyor. Seçim hakkına sahip olmadıkları tek şey grafik işlem birimi onun dışında RAM'in markasına kadar her şeyi kendileri seçiyorlar. Ama overall olarak diğer markalardan tek farkları sıcaklık değerleri ve 1-2FPS oluyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı