Çözüldü Ekran kartında mining yapıldığı nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OMERTA

Hectopat
Daha fazla  
Sorum başlıktaki gibidir. Eski bir kart olduğunun farkındayım ama RX580-480 almayı düşünüyorum. Ancak konuyu sadece RX580 üzerinden değil genel bir bilgi edinmek adına açıyorum. Herhangi bir ekran kartının mining yapılarak yorulduğunu ve alınmaması gerektiğini nasıl öğrenebilirim, hangi testleri yaparsam içim rahat bir şekilde alabilirim?

Çözüm
VBIOS'u mining için modlanmışsa o şekilde anlaşılır, orijinal BIOS'u geri yüklenmişse anlama şansınız yok.
GPU-Z'yi açtığınızda direkt orada frekanslar yazar, gerçek olan o dur.

Bu arada mining yapılması almaya engel değil, kart serin ve düzgün çalışıyorsa alınır.

Haklısınız hocam zaten benim de mining yapılıp yapılmadığını öğrenmeyi isteme sebebim bu. Örneğin şu anki düşüncem mining BIOS var mı yok mu onu öğrenmek, yoksa sıcaklık değerleri bana dürüst gelecek ve almayı düşünebileceğim. Mining BIOS'lu bir kartı serin diye alıp pişman olmak istemiyorum çünkü.

Haklısınız hocam zaten benim de mining yapılıp yapılmadığını öğrenmeyi isteme sebebim bu. Örneğin şu anki düşüncem mining BIOS var mı yok mu onu öğrenmek, yoksa sıcaklık değerleri bana dürüst gelecek ve almayı düşünebileceğim. Mining BIOS'lu bir kartı serin diye alıp pişman olmak istemiyorum çünkü.

Mining BIOS düzeltilebiliyor, ama orijinal BIOS'u bulmak uğraştırır, Sapphire firması, istediğinizde orijinal BIOS'u yolluyor mesela, bazı kartlarda da Dual BIOS oluyor, onlarda genelde 2. BIOS orijinal kalıyor, öyle bir kart alınabilir.

Mining BIOS düzeltilebiliyor, ama orijinal BIOS'u bulmak uğraştırır, Sapphire firması, istediğinizde orijinal BIOS'u yolluyor mesela, bazı kartlarda da Dual BIOS oluyor, onlarda genelde 2. BIOS orijinal kalıyor, öyle bir kart alınabilir.

Pek fazla hakim olmadığım için orijinal BIOS'lu bir kart arıyorum hocam. Mining BIOS gelirse muhtemelen beceremem. Dual BIOS'lu kartları nasıl anlayabilirim?

İyi bir şey, bir BIOS mining olunca diğeri orijinal kalabiliyor, o BIOS ile kullanabiliyorsunuz, kart üzerinde iki BIOS arası geçiş için anahtar oluyor.

Anahtardan kastınız nedir hocam? Fiziksel bir şey mi yoksa direkt BIOS üzerinden aç kapa yapılan bir şey mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı