Ekran kartında overclock ne işe yarar?

Overclock parçanın ömrünü uzatmaz tam tersi ömrünü azaltır çünkü standart değerin üstüne çıkarsınız. Yanlış bilgi vermeyin lütfen.

Ömrünü azaltma veya arttırma diye bir şey söz konusu değildir. Doğru overclock hiç bir şekilde zarar vermez. Ben işlemcimde de ekran kartımda da manuel overclock yaparak kullanıyorum. Şu ana kadar ne bozulduğunu gördüm ne de bir sorun yarattığını gördüm. i9 9900K işlemcimi 5.3GHz'de kullanıyorum. Havalar ısındığında da 5.0GHz'e doğru düşürüyorum. Eğer bozulsaydı bende bozulurdu. Yanlış bilgi vermeyin. Overclock ömrünü azaltır cümlesi tamamen şehir efsanesidir.
 
Ömrünü azaltma veya arttırma diye bir şey söz konusu değildir. Doğru overclock hiçbir şekilde zarar vermez. Ben işlemcimde de ekran kartımda da manuel overclock yaparak kullanıyorum. Şu ana kadar ne bozulduğunu gördüm ne de bir sorun yarattığını gördüm. i9 9900K işlemcimi 5.3GHz'de kullanıyorum. Havalar ısındığında da 5.0GHz'e doğru düşürüyorum. Eğer bozulsaydı bende bozulurdu. Yanlış bilgi vermeyin. Overclock ömrünü azaltır cümlesi tamamen şehir efsanesidir.

Tamam dostum 3-4 yıla eline alınca işlemciyi görürüz bozulmadığını...
 
Tamam dostum 3-4 yıla eline alınca işlemciyi görürüz bozulmadığını...

2019 yılından beri i9 9900K işlemcimi overclocklu kullanıyorum. Sorun olduğunu görmedim. 2013 yılından 2019 yılına kadar i7 4770K işlemci kullandım. Onda da overclock yapıyordum o da bozulmadı. Zamanla işlemci bana yetmediği için değiştirdim. Ben overclock yapmadan önce 360Mm'lik sıvı soğutucu takarım öyle yaparım. Hava soğutmayla da overclock yapsaydım dediğin yine olmazdı. Çünkü işlemciler kendini sıcaklık yükseldiğinde korumaya alır ve performansı düşürür.

Edit: i7 4770K işlemci, kullandığım anakartı, RAM ve 360mm sıvı soğutucuyu çok makul fiyata 'vatan bilgisayarda' bilgisayar bölümünde çalışan komşuma sattım. O benden daha bilgili overclock konusunda. Bende ondan öğrendim. O da benim ayarladığım overclock ayarlarını iyice arttırarak kullanıyor. İşlemci yıl olmuş 2022 istediği oyunları çatır çatır açabiliyor. Neredeyse 10 yılı devirecek. Onun işini hayli hay görüyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı