Ekran kartından çıkan ses coil whine mı?

layta

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu videodaki ses coil whine mı? Sesi duymak için dikkatli dinlemeniz lazım. Malum telefon iyi alamamış sesi videonun ortalarında falan biraz daha fazla çıkıyor. Oraya odaklanabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Coil Whine sesi duyamadım. Fanlardan hafif uğultu geliyor gibi. RX6600 almıştım onun fanlarında da uğultu vardı fanlar titriyordu uğultu yapıyordu.

Boştayken de gelebilir.
Hayır gelmez kardeşim. Kart boştayken üzerinden az elektrik geçtiği için bobinler ses çıkarmaz. Kullandığım kartta da bu sorun var, bazı oyunlar kartın dibine kadar kullandığı için bu ses çıkıyor. Atıyorum bir oyunda kullanım %99 ama harcadığı watt 140-150 bir oyunda da kullanım yine %99 ama harcanan watt 200'ü buluyor. Belli bir watt'ın üstünde çıkıyor bu ses.

Hayır gelmez kardeşim. Kart boştayken üzerinden az elektrik geçtiği için bobinler ses çıkarmaz. Kullandığım kartta da bu sorun var, bazı oyunlar kartın dibine kadar kullandığı için bu ses çıkıyor. Atıyorum bir oyunda kullanım %99 ama harcadığı watt 140-150 bir oyunda da kullanım yine %99 ama harcanan watt 200'ü buluyor. Belli bir watt'ın üstünde çıkıyor bu ses.
Neden gelmesin ? VDDCI ve VMem tam güçte çalışır boştayken bile. Ki kartta az indüktör varsa yine gelir indüktör başına daha fazla amper geçeceği için. (Bir de volterra vrmlerdeki indüktörler var onlara hiç girmiyorum bile, Resmen Coil whine yapsın diye üretilmişler :))

Arkadaşlar bu videodaki ses coil whine mı? Sesi duymak için dikkatli dinlemeniz lazım. Malum telefon iyi alamamış sesi videonun ortalarında falan biraz daha fazla çıkıyor. Oraya odaklanabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bende benzer bir ses vardı garantiye yolladım yeni ekran kartı verdiler

Videoda iyi anlaşılmıyor. Ekran kartından tiz bir ses geliyorsa coil Whine'dır. Kart boştayken bu ses gelmez yükteyken gelir. Örnek video.

peki bu coil whine mıdır masaüstünde Spotify listelerimde dolaşırken bu ses geliyor.

peki bu coil whine mıdır masaüstünde Spotify listelerimde dolaşırken bu ses geliyor.

Evet coil whinedir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı