Ekran Kartını Takınca Bilgisayar Açılmıyor

Makaleler
1
Merhabalar, bu sabah ekran kartım olan RX 580 Armor'a yeni güncellemeyi yükledim, yükledikten sonra temiz olsun diye DDU ile yazılımı kaldırıp tekrar yükledim. Sonra bilgisayarı sorunsuz kullandım. Öğleden sonra dışarı çıktım. Geldiğimde bilgisayarı açmaya çalıştığımda güç kaynağının ışığı 1 saniye yandı, fanlar 1 saniye dönüp durdu. Ben de bilgisayarı açıp 24 pinli kabloyu , RAM'i ve ekran kartını çıkardım, uçlarını silgiyle sildim. Bilgisayar ekran kartsız açılıyor ancak ekran kartını takınca aynı sorunu tekrardan yaşıyorum. Ekran kartını Amazon.com'dan almıştım, haliyle garantisi yok. Ne yapabilirim?

Çözüm
Usta sonuç ne oldu?
Teşekkür ederim size, gerçekten çok yardımcı oldunuz. Hakkınızı helal edin. 😀
Hocam tekrardan merhaba, bir şey daha keşfettim. Benim güç kaynağımda olan 4 pinli kablo 3+1 şeklinde. 3+1 değilde 3 olarak taktığımda 1 saniye açılıp kapanıyor. ama 1 olarak taktığımda 4 olarak takmayınca nasıl açılıyorsa yine öyle oluyor. Ama görüntü gelmiyor ve DEBUG Led'de VGA yanıyor.
@salih1585 hocam ekran kartını bugün götürdüm, evim uzakta olduğu için hemen bakabilir misiniz diye sordum, sağolsun ettiler. Ekran kartının çipsetinde kısa devre varmış. Çipsetin değişmesi gerekiyormuş, çipset fiyatı ekran kartından pahalı dedi. Haliyle kart çöpmüş.
Kardeşim bildirim gelmedi kusuruma bakma VGA cihazı ile çipseti sök tak yapabiliyorlar fakat çipsetiniz arızalı ise bilemeyeceğim. Çipset arızası vermesi çok garip geldi bana...
Hocam o 8 pin girişinin yanında da var son attığım fotodaki şeyden. O fotoğraftaki şeyleri kart üstünde belirleyip kontrol edin. Sıra sıra önce 8pin girişinin yanından başlayın.

Hocam o 8 pin girişinin yanında da var son attığım fotodaki şeyden. O fotoğraftaki şeyleri kart üstünde belirleyip kontrol edin. Sıra sıra önce 8pin girişinin yanından başlayın.
Tamamdır hocam, hemen deniyorum.
Hocam denedim, zaten o attığınız 3 ayaklı çipden 8 pin güç girişinin yanında 1 tane var. Diğerlerinde de denedim. Hiçbirinde bip sesi vermedi.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Hocam şu fotoğrafın tam ortasında 470 yazan parça diyot. Multimetreyi 2 ucuna dokundurun sonra multimetrenin uçlarını yer değiştirip dokundurun kısa devre konumunda tabii. 2 durumda da kısa devre veriyor ise bozuk, bir durumda kısa devre verir ise sağlamdır. Başka diyot varsa hepsini tek tek kontrol edin.

Screenshot_20190713-172936_Chrome.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şu fotoğrafın tam ortasında 470 yazan parça diyot. Multimetreyi 2 ucuna dokundurun sonra multimetrenin uçlarını yer değiştirip dokundurun kısa devre konumunda tabii. 2 durumda da kısa devre veriyor ise bozuk, bir durumda kısa devre verir ise sağlamdır. Başka diyot varsa hepsini tek tek kontrol edin.Eki Görüntüle 415730
Hocam kartta önlü ve arkalı 1 tane, toplamda 2 tane diyot vardı. Şu şekilde uçlarını değiştirerek denedim. İkisinde de iki durumda kısa devre verdi. Şu şekilde denedim.

415740

Hocam başka bir yerde kısa devre olduğu için yapıyor olabilir. İkisinden birisi bozuk olduğu için de yapar. Bozuk olmasa bile de yapabilir yani tek çözümü söküp kontrol etmek ki onu da siz yapamazsınız galiba. Bilemiyorum elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum bu akşam yabancı forumlarda ekran kartı kısa devre sorunlarını araştıracağım.

Hocam başka bir yerde kısa devre olduğu için yapıyor olabilir. İkisinden birisi bozuk olduğu için de yapar. Bozuk olmasa bile de yapabilir yani tek çözümü söküp kontrol etmek ki onu da siz yapamazsınız galiba. Bilemiyorum elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum bu akşam yabancı forumlarda ekran kartı kısa devre sorunlarını araştıracağım.
Hocam sizden Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. Kartı haftaya tamir için bir yere vermeyi düşünüyorum. Bir tanıdık soracakmış servislerine, o yüzden haftaya kadar kart bende. İstediğiniz testleri yapabilirim.

Tamam hocam biraz daha bilgi toplayayım döneceğim.
Hocam kartın 8pin kablosunu takmadan çalıştırmayı dener misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Galiba sorun bu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Galiba sorun bu.

Hocam dün fanı ve 8 pinsiz güç girişi takılı değilken çalıştırmayı dün denemiştim. Olmadı. Tekrardan 1 saniye sonra sistem kapanıyordu.
Galiba sorun bu.

Hocam bugün çok garip bir şey oldu. Sisteme dediğiniz gibi 8 pinlik güç girişi ve ekran kartını fan kablosunu takmadan tekrardan ekran kartını taktım. Ama bu sefer Debug Ledlerde CPU ve DRAM ışığı yanıyordu. Sistem kendini kapatmadı.
Galiba sorun bu.

Sizce neden hocam? Galiba güç kaynağında sorun var. @salih1585
Hocam CPU güç girişini söküp bekledim, ve tekrardan ekran kartının fanını ve güç girişini takmadan bilgisayarı açmayı başardım. Görüntü alıp almadığına bakacağım.
Hocam kartın arka kısmında da var onları da test ettiniz mi?
Hocam merhaba, ekran kartını 8 pinsiz ve fansız çalışınca DEBUG LED'ler sönüp birkaç saniye sonra VGA yanıyor. 8 pinlerden herhangi birisini taktığım an kesinlikle hiçbir şekilde bilgisayar tepki vermiyor.
Hocam dün fanı ve 8 pinsiz güç girişi takılı değilken çalıştırmayı dün denemiştim. Olmadı. Tekrardan 1 saniye sonra sistem kapanıyordu.

Hocam bugün çok garip bir şey oldu. Sisteme dediğiniz gibi 8 pinlik güç girişi ve ekran kartını fan kablosunu takmadan tekrardan ekran kartını taktım. Ama bu sefer Debug Ledlerde CPU ve DRAM ışığı yanıyordu. Sistem kendini kapatmadı.

Sizce neden hocam? Galiba güç kaynağında sorun var. @salih1585

Hocam CPU güç girişini söküp bekledim, ve tekrardan ekran kartının fanını ve güç girişini takmadan bilgisayarı açmayı başardım. Görüntü alıp almadığına bakacağım.

Hocam merhaba, ekran kartını 8 pinsiz ve fansız çalışınca DEBUG LED'ler sönüp birkaç saniye sonra VGA yanıyor. 8 pinlerden herhangi birisini taktığım an kesinlikle hiçbir şekilde bilgisayar tepki vermiyor.
@salih1585 hocam mesajları sistem ayırmadığı için bildirim gelmiyor sanırım size.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı