Ekran kartını takınca Hertz düşüyor

Desorilize

Hectopat
Arkadaşlar ekran kartını bir temizleyeyim diye çıkarttım. Sonra PC'yi açtım monitörün ayarlarına girdim. Normalde monirtörüm 60 Hertz idi ama 64 Hertz yazdığını gördüm. Sonra ekran kartını taktığım zaman yine eskisi gibi 60 Hertz oldu. Sizce nedeni nedir? Bir de ekran kartım R9 280X ve Radeon ayarlarından 61 Hertz yapabiliyorum. En fazla bu kadar destekliyor. 62 yapınca da ekran siyah oluyor malum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft Basic Display Adapter, yani sistemde ekran kartı veya ekran kartı sürücüsü olmadığında aktifleşen varsayılan sürücü bu. Genelde çözünürlüğü düşük ve tazeleme hızı 64Hz oluyor. Herkes format attıktan sonra henüz sürücüleri yüklemeden monitörünün biraz daha hızlı çalıştığını fark etmiştir, sebebi bu.

Ama bu demek değil ki senin monitörün en iyi o frekansta çalışır. 60Hz ise 60Hz'in üstüne ayarlamak hızaşırtmaya girer. Monitörün kendi çözünürlüğünde hızaşırtma yapmak renklede bozulmaya sebep olabilir, o yüzden senin terichine kalmış bir şey.

Orada öyle yazıyordur ama monitörün orjinali kaç ise onu verir.

Hayır. Hızaşırtılmış bir monitörde orijinalinden daha yüksek bir tazeleme hızı elde edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı