Ekran kartının yüksek derecelerde çalışması sorun yaratır mı?

Mehmet2985

Centipat
Merhaba. Ekran kartımı yaklaşık 1 hafta boyunca kasa yüzünden yüksek sıcaklık değerlerinde kullanmak zorunda kaldım. En yüksek 85 dereceyi görmüştü (Ekran kartı RTX 2060). NVIDIA'nın kendi sitesinden baktığımda ekran kartının en yüksek 88 dereceye dayanabildiğini gördüm. Ben de korktum haliyle😀. Sırf bu ısınma yüzünden kasayı değiştireceğim. Sizce bu yüksek dereceler ekran kartında bir sorun oluşturmuş mudur ya da ömrünü kısaltmış olabilir mi? Şu an kasa değişeceği için bilgisayarı kullanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran Kartı vb. şeylere 200 derece ısıl işlem uygulayıp tekrar çalışmasını sağlıyorlar dayanıklı parçalardır ama genede belirtilen yüksek sıcaklığın 1-5 dereceden fazla yukarısına çıkmayın ekran kartına bişiy olmaz ama ömrü hızlı tükenir.

Yeni bir kasaya gerek yok bence, kasa içi hava akışı önemli. Kasa içi hava akışı doğru mu?
Kasa içi hava akışını olabildiğince düzeltmeye çalıştım. Kasanın önü cam olduğu için sıcak hava dışarı rahat çıkamıyor. Yan kapağı açtığımda ise tozlanmadan korkuyorum. Kasanın üstünde iki tane fan yeri var, ekstradan iki tane fan takabilirim ama pek etki edeceğini sanmıyorum.Yani tek çare yeni bir kasa gibi görünüyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı