Ekran kartları yeterince hızlı gelişemiyor

watchdogs123p

Kilopat
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
819
Yer
İstanbul
Günümüzde çoğu 8K'ya kadar çözünürlükler var. Oyun için 8K şu an olanaksız bildiğim kadarıyla ama bütçeye göre 2K ve 4K'da oyun oynamak mümkün. Ben ekonomik durumu yüksek birisi değilim. Benim eleştirdiğim ekran kartlarının gelişim hızı. Bu konuyu teknolojik açıdan ele alıyorum, alım gücü açısından değil. 2021 yılındayız ama ekran kartları hala 1080P'de çok yüksek FPS verebiliyor, 2K ve 4K'da yüksek FPS veremiyor. 2K, 4K monitör var ama güncel ve büyük bütçeli bir oyunu o çözünürlükte, 144 FPS'de açabilecek bir kart yok. 4K 144 Hz monitör yaptıysanız, o çözünürlükte o değeri veren ekran kartı da yapacaksınız. Bu dediğim başarıyı gösteren kartlar ne zaman çıkar merak ediyorum.
 
Çözünürlük arttıkça onu işleme zorluğu aritmetik şekilde artmıyor maalesef. 1080P ve 1440P arasında bakıldığında devasa bir fark var diyemem ama ekran kartının o görüntüyü işlemesi çözünürlük arttıkça zorlaşıyor. 8K bir ekranda 144 kare oynatabilecek bir ekran kartını eminim yapabilecek teknolojiye sahiptirler fakat ne kadar kompakt yapıda olabilir veya onlara ne kadar kar getirir? Teknoloji yalnızca saf güçten ibaret değildir. Firmaların para kazanma stratejisine vesaire hiç girmiyorum bile.
 
Kartların yanında oyun geliştiricilerinin de optimizasyon problemi çok oluyor, 4K'da özellikle.
 
Bildiğim kadarıyla şirketler ulaştıkları teknolojinin gerisinde ürünleri çıkarıyor. Yani 2080'i çıkarıp hadi seneye kadar daha iyisini yapalım demıyorlar. İleriye dönük en az 2 3 yıl daha iyi bir teknolojileri var. Yanlış hatılamıyorsam Vestel'in belgeselinde mühendisinin konuşması vardı (farklı bir belgeselde olabilir) seneye çıkacak televizyonun nasıl ve ne özelliklerde çıkacağı belli biz ilerisi için çalışıyoruz gibi bir şey diyordu.
 
Ellerinde bekliyordur illaki teknolojiler. Bir anda sürerlerse en fazla atıyorum 30 milyon kişi alıyor.
Yavaş yavaş sürdüklerinde atıyorum 2 adet teknolojiyi tekini şimdi sunup 25 milyon satılıyor. Diğer teknolojiyi 4 yıl sonra sunup 25 milyon daha satılıyor. Tamamen kar amaçlı.
 
Bence şirketlerin elinde uzunca yılların teknolojisi var ancak yavaş yavaş piyasaya sunuyorlar.
Bunu ben de düşündüm.
Ellerinde ki teknolojiyi hemen şimdi piyasaya sürerlerse bu sefer para kazanamazlar. Şu an ise her yıl teknolojik gelişme diye ürün çıkartıp milyonlarca insana satabiliyorlar.
Her sene yeni işlemci, ekran kartı çıkması da saçma. Bir senede eskitiyorlar, para kolay kazanılıyor sanki.
 

Geri
Yukarı