Ekran kartlarında 2GB devri bitti mi ?

Artık bırakın bu 2 Gb yetmiyor ayaklarını. 2 Gb şuan tum oyunlar için yeterli. Koskoca Nvidia veya Amd şirketi bilemedimi gelecekte çıkacak oyunların veya uygulamaların 2 Gb'dan fazla isteyeceklerini.

Artık bırakın bu 2 Gb yetmiyor ayaklarını. 2 Gb şuan tum oyunlar için yeterli. Koskoca Nvidia veya Amd şirketi bilemedimi gelecekte çıkacak oyunların veya uygulamaların 2 Gb'dan fazla isteyeceklerini.
Kardeşim gördük watchdogsta en azından ubisoft'un oyunlarında nvidia amd'ye göre zorlanacak.

Wacth Dogs da ben 3GB ekran kartı lazım dedirtecek bir olay göremiyorum. Alan derinliği desen vay be dedirtmiyor. Bence her şey gün geçtikçe tembelleşen programcılar ve maliyetten kaynaklanıyor. Ne olsa piyasada 3GB olanı var alsınlar oynasınlar gibi bir düşünce yaşıyor bence firmalar. Optimizasyon denilen şey 2014 de bence en çok can sıkan şeylerden biri oldu ve gün geçtikçede kötüye gidiyor gibi geliyor bana. Oysa PS4 Xbox One PC mimarisi kullanmaya başladılar.
Grafik kartı kullanımına bakıyorum bazı oyunlarda tam yüklenmiyor. Kartın saçma sapan bir yüzdesiyle çalışıyor oyun. Ama optimize oyunlar o kartı kanının son damlasına kadar kullanıyor. Neredeyse şu duruma geldim ben 150TL vereyim bana adam gibi optime edin oyunu.

Son düzenleme:
Kardeşim gördük watchdogsta en azından ubisoft'un oyunlarında nvidia amd'ye göre zorlanacak.
Tuturmuşsunuz bir Watch Dogs. Watch dogs optimizasyon özürlü bir oyun. Battlefield Hardline içinde öyle deniyordu. En az 3 Gb olacak falan. Ama ultrada 2 Gb ekran kartı ile rahat oynayanlar var.

Siz her ne deseniz de kimse teknolojinin ne kadar gelişeceğini bilemez. 3 yıl sonrasını düşünün kaplamalar oldukça gelişecek ve bellekte fazla yer kaplamaya başlayacak 3 yıl sonrasında GTX 770 beni yarı yolda bırakacak. İleriyi düşünenler artık 2 GB Vram'den uzak durmalı. :)

İleriyi düşünenler sağlam anakart ve işlemciye yatırım yapsınlar. Ekran kartı zaten çok götürmüyor. İlla bana neden bu teknolojiyi vermediler dedirtiyor.

Çok götürmüyor mu ? ilk kartım olan HD 2400 pro hala babalar gibi çalışıyor ve saints row 4 ile aynı grafikte bir oyun olan saints row 3'ü 800x600 da low ayarlarda 20-25 FPS verebiliyor, ki 8-9 yıl çıkmış bir karttan söz ediyoruz.

Siz her ne deseniz de kimse teknolojinin ne kadar gelişeceğini bilemez. 3 yıl sonrasını düşünün kaplamalar oldukça gelişecek ve bellekte fazla yer kaplamaya başlayacak 3 yıl sonrasında GTX 770 beni yarı yolda bırakacak. İleriyi düşünenler artık 2 GB Vram'den uzak durmalı. :)

Ne güzel özetlemiş kardeşim.

Aynısı The Division'da da olacak. Eğer Ubisoft oyunlarını oynuyorsan 3GB kesin gözle bakman gerek. Çünkü sadece yeni nesil konsollara çıkacak oyunlar pc'ye de çıkması istenince oyun optimize sorunuyla geliyor.

AC oynadığım için takmıyorum fazla kafaya. :D

Bu sorun ileride düzeltilebilir mi?

Eğer Ubisoft düzgün bir şekilde yeniden paketlere oyunu bir patch eşliğinde düzeltilebilir. Tabi bunun yanında masa başındaki programcı ne kadar becerikli oda var.

VRAM ihtiyacı ekran kartının üstüne çıkarsa ne oluyor? Bildiğim kadarıyla ekran kartının RAM den bir miktar almasına izin verilebiliyor, RAM daha yavaş olduğundan ekran kartına yetemiyebiliyor.

BU VRAM yetmezliğinde tam olarak ne oluyor, performansa nasıl bir etkisi var?

Şöyle ister yetsin ister yetmesin eğer grafik kartının vRAM'ini aşarsa grafik dosyaları otomatik olarak Windows'ta o aşan uygulamanın "Özel Kullanıma Ayrıl Bellek Kümesi" o grafik dosyalarını depolayacak kadar şişmeye başlar. Yani 2GB vRAM'in var. Oyun 2.5GB vRAM tüketiyorsa ve oyunun normalde RAM'de el koyduğu maksimum bellek miktarı 1GB'sa basit bir hesapla bu grafik dosyasını da içine alacağından dolayı 1.5GB olur.

O bellek yavaşlık durumu şu sebeple oluyor.
  • GDDR5 = Işık Hızı
  • DDR3 = Normal bir araba
Bu hız farkı yüzünden dolayı arada inanılmaz farklar oluşuyor. Bu sebeple GDDR5 ile daha çok FPS alırız. Ama bu durum yeni çıkacak DDR4 ve DDR5 bellekler ile kısmende olsa tarih olabilir. Zira yenilenen teknoloji ile bant genişliği ve veri trafiği hızı artıyor, artarken de tam isabetli paketleri iletme oranlarını da arttırıyor. Böyle yeniden yeniden hesaplama derdi ortadan kalkıyor. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı