Ekran kartlarında AMD mi NVIDIA mı daha iyi?

Cronus.xy

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yani ben gerçekten anlamadım. Bir taraf AMD'nin yazılımının çok yetersiz olduğunu ve kalitesiz olduğunu söylüyor, bir tarafta F/P ürünlerinin kralı, yazılımı vs. çok iyi, mavi ekran hataları eskide kaldı diyor. Mesela RTX 4060 Ti mı RX 6700 XT mi konusunu okuduğumda herkes 6700 XT'yi gömüyor, 4060 Ti'ı yüceltiyordu. Başka bir konuya geçtiğimde ise 4060 Ti'a kazık fiyat, VRAM yetersiz diyor ve RX 6700 XT'yi övüyorlardı. Ben bunlardan hangisine inanayım? Bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim?

Yani ben gerçekten anlamadım. Bir taraf AMD'nin yazılımının çok yetersiz olduğunu ve kalitesiz olduğunu söylüyor, bir tarafta F/P ürünlerinin kralı, yazılımı vs. çok iyi, mavi ekran hataları eskide kaldı diyor. Mesela RTX 4060 Ti mı RX 6700 XT mi konusunu okuduğumda herkes 6700 XT'yi gömüyor, 4060 Ti'ı yüceltiyordu. Başka bir konuya geçtiğimde ise 4060 Ti'a kazık fiyat, VRAM yetersiz diyor ve RX 6700 XT'yi övüyorlardı. Ben bunlardan hangisine inanayım? Bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim?
Parası olan kaliteli deneyim almak isteyen NVIDIA, F/P isteyen AMD alır.

Yüksek çözünürlükte oynayacaksan kesinlikle AMD.

AMD Özellikle 6000 serisi ile kas gücü olarak fiyat performansın dibine vurdu.
Çok uzun yıllar kullandım hiçbir sorun da yaşamadım.
Nvidia tabii ki de çeşitli özellikleri barındırıyor RTX4060 da gayet fiyat performans bir kart.
Ama RX6600'ü 4-5 bin liraya alıp RTX3060 gibi kullanmanın gerçekten olayı bambaşka.
Üstüne üstlük 7nm kart TDP değerleri de çok iyi. Ne ısınıyor ne enerji tüketiyor.

Sonuçta hepimiz daha güzel görüntü için yüksek ekran kartı almaya çalışıyoruz NVIDIA'da RTX özelliği görüntüyü gerçekten çok güzelleştiriyor bir de yanına DLSS açtığında hem FPS artıyor hem muazzam görüntü alıyorsun. Şahsen saf performans daha düşük olsun NVIDIA olsun kafasındayım.

AMD ekran kartı bana göre tamamen yazı turadır. Alıp yıllardır kullanan top performans alan da tanıyorum. Alıp 1 sene boyunca başına bela olup elinden zar zor çıkaran da tanıyorum. Bütçe el veriyorsa da vermiyorsa da kesinlikle nvidia. Şahsi fikrim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı