Ekran kartlarının stokları ne zaman düzelir?

Bütçe
15000

burakbbyram

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2018
Mesajlar
25
Arkadaşlar merhaba, 21 yaşındayım ve şu ana kadar hiç güzel bilgisayarım olmadı. 2 yıldır araba alabilmek için düzenli para biriktiriyordum, ama sonra bilgisayar almaya karar verdim. Paramın kalan kısmını ve aylık kazancımı hesaba katarsak haziran ayı civarı RTX 3070'li bir bilgisayar toplayabiliyorum, ama gerçekten ekran kartı fiyatları aşırı pahalı. Zaten dolar da düşüyor gibi görünüyor. Bu ekran kartı stokları ne zaman düzelir? Türkiye'ye ne zaman etki eder? Stoklar düzelince RTX 3070 ortalama kaç TL olur?
 
Doların kısa süreliğine geri geldiği bu dönemde madenciliğin patlaması bizim şansımıza. Sızan listelemelerde RTX 3050 4 GB VRAM ile çıkacak gibi duruyor. Onun stok sorunu daha az olur muhtemelen.
 
Bu videoyu izle her şeyi biliyor çağlar abimiz :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Zor soru, öncelikle çıktığı dönemde kartların fiyatlarına bir bakmak lazım. 1660S şu anda gereksiz pahalı. 4 GB VRAM AAA güncel oyunlar için ufaktan yetersiz gelmeye başladı ama performans olarak 1660S'in gerisine düşeceği pek bir senaryo olacağını sanmam. RTX kartların birçok yenilikçi özelliği var. Gürültü engelleme, yayın düşünenler için yeşil perde olmadan efekt ekleme, oyun içi gerçek zamanlı aydınlatma, DLSS 2.0. 1650S-1660 karşılaştırmasında net olarak 6 GB VRAM için fazladan para verirdim, RTX araya girince iş karışıyor. :)
 

Geri
Yukarı