Ekrana görüntü gelmiyor

Wicyut

Femtopat
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, sorunum öncelikle bir sabah uyandığımda PC'yi açtıktan sonra ekrana görüntü gelmemesiyle başladı sonra ben bir şeyler yaptim ve monitör u yaktım TV de denedim olmadi slotlar değiştirdim olmadi PSU test edildi çalışıyor. Anakart ışıkları yaniyor+işlemci ve diger fanlar çalışıyordu fakat birkaç hafta bıraktıktan sonra tekrar denyeyim dedim ve denedim.

Bu sefer ateşleme olmadi ışıklar yanmiyordu anakartta işlemciyi çıkarttım ve baktım işlemcide bir tarafinda siyah iz vardi bu onceden de vardi ve sorun olmamıştı. Çalışıyordu fakat biraz incelediğim de 2 adet yamuk tel vardi ve bunlar yanlarındaki tellere temas ediyordu. Düzelttim ve islemciyi taktim fani taktim ve ışıklar yanmiyordu.

Sonra işlemci fanının vidalarini gevsettim PSU takılıyken ışıklar yandı biraz. Hareket edeyince gitti. Yani sanki temassizlik var ya da temaslilik emin değilim. Birkaç denemenin ardindan ateşlemeyi başardım fakat TV de deneyeyim dedim bu sefer ateşleme yapmadi. Sorunum bu ateşleme yapmıyor. Teşekkürler şimdiden.
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    196,4 KB · Görüntüleme: 38
  • image.jpg
    image.jpg
    184,9 KB · Görüntüleme: 38
  • image.jpg
    image.jpg
    164,5 KB · Görüntüleme: 32
Ekran kartinin guc girisi var mi? Yoksa gucu PCi Express uzerinden mi aliyor?
ekran kartı pci express 1050ti işlemcimde şöyle bir karartı var fakat çalıştığı zamanda da vardı üst biraz altında ise 4 tanr dişlinin dibin de beyazlık var 4 ünü içine alan bir beyazlık
işlemci tam oturmamış taktım fanlar döndü TV de deneyeceğim.
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    108,4 KB · Görüntüleme: 13
Yanmisa benziyor? Pinleri yamuk mu onlarida kontrol et.
Pinleri yamuldu düzelttim onları fakat tam oturmamış işlemci sorun oradaymış yani bir köşesi havada kalıyormuş biraz zorlayınca oturdu ve çalıştı fakat tv ye bağladığında kırmızı karıncalı bir ekran vardı sorun tüm kabloları taşımadığından dolayi mi öyle yoksa tv ayarlarından mı Emin değilim.
 
Pinleri yamuldu düzelttim onları fakat tam oturmamış işlemci sorun oradaymış yani bir köşesi havada kalıyormuş biraz zorlayınca oturdu ve çalıştı fakat TV'ye bağladığında kırmızı karıncalı bir ekran vardı sorun tüm kabloları taşımadığından dolayi mi öyle yoksa TV ayarlarından mı Emin değilim.

Ekran kartını sök direk anakarta bağla. Eğer görüntü normale gelirse sorun ekran kartındadır.
 

Geri
Yukarı