Ekranda donma ardından siyah ekran oluyor

HzHızır

Femtopat
Daha fazla  
RAM
G-SKILL 8GB 3000Mhz
Ekran kartı
GTX660
Anakart
MSI B550 GAMING PLUS
İşlemci
RYZEN 3 3100
Bilgisayarımın ekranı, mouse imlecim donuyor birkaç sn sonra siyah ekrana geçip açılınca her şey yine bir süreliğine çalışıyor ve bu yaklaşık 2-3 dakikada bir tekrarlıyor. Bilgisayarda hiçbir oyun ve uygulama açmasam bile oluyor sorunu tam olarak çözemedim. Hiçbir sağlık, performans testi uygulamasında arızalı bir parça gözükmüyor. Anakartımdan şüphelenmeye başladım ama MSI B550 Gaming Plus kullanıyorum o yüzden sorun kaynağı olduğunu ummuyorum. Format attım yine de devam ediyor. Ekran kartım FurMark testinde sorunsuz gözükse de GTX660 kullandığım için onunla ilgili olduğunu düşündüm ve yeni ekran kartı ve M.2 SSD sipariş verdim ürünler gelene kadar da foruma yazıp yaşayan var mı diye bilgi almak istedim. Şimdiden teşekkürler :). Son olarak siyah ekrandayken ve donukken klavye mouse çalışıyor.

İlk iş farklı bir GPU ile deneyip gelişmeleri bildir.
İlk işim o olacak inşallah. Ayrıca monitörde hoparlör var ve donma esnasında video sesi açıksa cızırdayıp donuyor eş zamanlı GPU fanı hızlanıyor .(Bunu yeni fark ettim.) Renk bozulması olmasa bile kararsızlık oluyo görüntüde ne kadar ekran kartı testlerden geçse de15 yıllık ,vadesi tükendiğinden yavaşladığını düşünüyorum

Şimdi ekran kartımı sattım bi yandan da denemek amaçlı evine gittim adamın .denedik beraber hiçbir sorun olmadı 2k max grafik dota bile açtı . Bir anlam veremedim

@HzHızır @claus

@claus

Son düzenleme:
PSU m CX750m ,farklı birinde deneyip haber edeceğim

Ekran kartı ve aldığım m2 geldi taktım ancak pc açtığımda debug ledde vga ışığı yanık kalıyo. Aynı zamanda PSU dan gelen kablo bu şekilde.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    115,7 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı