Arkadaşlar merhaba. 2016'nın başlarında toplama aldığım bilgisayarımda bir süredir başlıkta belirttiğim ve dışarıdan alınmış videosunu da ekleyeceğim şekilde karıncalanmalar oluyordu. Oyunlarda belirgin bir performans kaybı yaşamasam da sonradan fark ettim ki oyunlarda bahsettiğim karıncalanmalar/sorunlar hafiften artıyor. Başlangıçta monitör veya monitör bağlantı kablolarından olduğunu düşündüğümden mahallemdeki küçük bilgisayar tamircisine götürdüm ve orada kendisinin monitör ve kablolarıyla denediğimizde de aynı sorun devam etti. "Reballing" yapılması gerektiğini ve kendisinin bunu yapamayacağını söyleyip başka bir bilgisayarcıya yönlendirdi. Reballing için genellikle 150-200 lira civarında bir fiyat verildiğini fakat garanti verilmediğini, bir süre sonra tekrar olabileceğini söyledi birkaç yer.
Sonuç olarak biraz araştırdım ve Reballing yaptırmaktansa yeni bir ekran kartı almanın önerildiğini gördüm. Benim ne yazık ki yalnızca ikinci el ekran kartı alabilecek kadar bir bütçem olabilir. Yaklaşık 500-600 TL. Bu konuda sizlerin değerli fikrini alıp sorunumun Reballing'le çözülebilecek bir sorun olup olmadığı ve eğer öyleyse Reballing'i önerip önermediğinizi merak ediyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Sorunu gösteren video: (Video çok kaliteli olmadı ne yazık ki ama sorunu anlatmak için yeterli gibi. Odak yapınca pek anlaşılmıyordu.)
Ekran kartı özelliklerim:
Sonuç olarak biraz araştırdım ve Reballing yaptırmaktansa yeni bir ekran kartı almanın önerildiğini gördüm. Benim ne yazık ki yalnızca ikinci el ekran kartı alabilecek kadar bir bütçem olabilir. Yaklaşık 500-600 TL. Bu konuda sizlerin değerli fikrini alıp sorunumun Reballing'le çözülebilecek bir sorun olup olmadığı ve eğer öyleyse Reballing'i önerip önermediğinizi merak ediyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Sorunu gösteren video: (Video çok kaliteli olmadı ne yazık ki ama sorunu anlatmak için yeterli gibi. Odak yapınca pek anlaşılmıyordu.)
Ekran kartı özelliklerim: