Ekranda Yatay Çizgi çıkma sorunu

RasmuS

Megapat
Daha fazla  
398647

Ekranda okla gösterilen yerde yatay çizgiler görünüyor fakat görselde de görünmediği gibi ekran görüntüsü aldığımda bu yatay çizgiler görünmüyor. Acaba sorun ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Eki Görüntüle 398647

Ekranda okla gösterilen yerde yatay çizgiler görünüyor fakat görselde de görünmediği gibi ekran görüntüsü aldığımda bu yatay çizgiler görünmüyor. Acaba sorun ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Monitorun vertical arızası olabilir. Farklı bi monitor takip deneyebilir misin?

Çizgiler bu konuyu açtığım günün sabahından şu ana kadar yoktu. Bilgisayarı açtım fakat sorun devam ediyor. Kendimce düşündüklerim ;
- Ekran kartından kaynaklı bir sorun olsa printscreen alındığında veya ekran videosu çekildiğinde bu çizgilerin görünmesi gerektiğini düşünüyorum.
- Sorun geçti gibi düşündüğüm için HDMI kablosunu deneme şansım olmadı fakat muhtemel sorunlardan biri kablo olarak geliyor.
- Kasada kısa devre tarzında acaba bir sorun mu yaşanıyor ?

Çizgiler bu konuyu açtığım günün sabahından şu ana kadar yoktu. Bilgisayarı açtım fakat sorun devam ediyor. Kendimce düşündüklerim ;
- Ekran kartından kaynaklı bir sorun olsa printscreen alındığında veya ekran videosu çekildiğinde bu çizgilerin görünmesi gerektiğini düşünüyorum.
- Sorun geçti gibi düşündüğüm için HDMI kablosunu deneme şansım olmadı fakat muhtemel sorunlardan biri kablo olarak geliyor.
- Kasada kısa devre tarzında acaba bir sorun mu yaşanıyor ?
hdmi kablosu elektrik hattı yanında mı? bazı durumlarda elektrik hattının oluşturduğu manyetik alan görüntü hattına etki etmekte. Anlattığın duruma göre ekran kartında bir arıza yok. Ya hdmi kablosu yada monitörün vertical devresi. Büyük olasılıkla da kablo kaynaklı bir sıkıntı.

Eki Görüntüle 399991

Görüntü tam olarak bu çizgiler sürekli gidiyor geliyor. Yükseklik olarak azalıyor git gide ama kaybolmuyor.
hdmi 2.0 kablo alıp dene inşallah düzelir. Çizgilerin fazla olup sürekli gidip gelmesi ne yalan söylim monitör üzerinde ki şüphelerimi arttırdı. İlk hdmi kablosunu 2.0 yada 2.1 versiyon olarak yenile sorun devam ederse monitörü tamire götürürsün.

Yarın kasayı bir televizyona bağlayacağım ilk olarak sorunun monitörde olup olmadığı ortaya çıksın. Ondan sonra HDMI kabloyu deneyeceğim. Bunlarda kar etmezse bakalım sorun nerede :(

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı